Stop på alle togstationer mellem Silkeborg og Herning

Det regionale morgentog mellem Silkeborg og Herning vil fra 2021 også stoppe i både Engesvang og Bording, har forligspartier på Christiansborg besluttet

24. september 2020, 10.01

Fra næste år stopper det regionale lyntog om morgnen både i Engesvang, Bording, Hammerum og Birk Centerpark. Foto: Martin Ballund

BORDING-ENGESVANG Fra 2021 vil det regionale morgentog på strækningerne mellem Silkeborg og Herning, og i den modsatte retning mellem Herning og Silkeborg, stoppe i både Engesvang, Bording, Hammerum og Birk Centerpark. I dag stopper toget på den strækning kun i Ikast.

Det forligskredsen bag regeringen netop besluttet.

- Jeg er glad for, at det jeg ikke kunne få igennem for 10 år siden nu bliver en realitet, nemlig at morgentoget fra Silkeborg til Herning fra 2021-køreplanen også vil stoppe på de mindre stationer, siger Socialdemokratiets transportordfører valgt i Midt- og Vestjylland.

Fordel for morgenpendlere

- Det er en ændring som selvsagt kommer morgenpendlerne fra Engesvang, Bording, Hammerum og Birk Centerpark til gode, så de kan komme frem til deres slutdestination i fornuftig tid for eksempel i forhold til ringetider på skoler og i uddannelsesinstitutioner, så alt i alt en god og vigtig beslutning vi har truffet til gavn for borgerne i Midtjylland, siger Thomas Jensen.

Med forbehold for usikkerhederne forbundet med passagertal, så skønnes tiltaget, alt i alt, at have en bedre samfundsøkonomi i forhold til det oprindeligt planlagte, eftersom der realiseres færre negative konsekvenser for passagererne.

Beregninger med udgangspunkt i Landstrafikmodellen (LTM) og Arriva viser, at ændringen ikke skønnes ikke at have bivirkninger for hverken kapacitet på strækningerne eller for punktligheden, og med forbehold for usikkerhederne forbundet med passagertal, at tiltaget, alt i alt, vil skabe en bedre samfundsøkonomi i forhold til det oprindeligt planlagte, fordi der realiseres færre negative konsekvenser for passagererne.