Mediehuset vil Ikast-Brande: Flytter i Strøgcentret i efteråret

Senest 30. september flytter Ikast Avis og Herning Folkeblads Ikast-Brande-redaktion i nye omgivelser

Udgivet:09. maj 2022, 10.05

Læsetid:2 minutter

Administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør Alex Nielsen ser frem til efteråret, hvor Mediehuset Ikast-Brande flytter i nyindkøbte lokaler i Strøgcentret. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

11 måneder siden

IKAST-BRANDE Mange i Ikast har muligvis hørt, at der er noget i gære i den lokale medieverden. Og ja, den er god nok.

Mediehuset Ikast-Brande får til efteråret ny adresse 83 meter længere mod syd og dermed også en anelse tættere på centrum.

Mediehuset Ikast-Brande blev etableret i januar 2014 og omfatter Herning Folkeblads Ikast-Brande-redaktion, Ikast Avis, ugeavisen Focus Ikast-Brande, der ejes sammen med den selvstændige ugeavis Brande Bladet, samt den lokale nyhedsportal ikast-brandenyt.dk.

Køb sikrer lokal forankring

Ikast Avis har siden 1931 boet på Strøget 40, og ved årsskiftet til 2014 flyttede Folkebladets Ikast-redaktion sine journalister sammen med Ikast Avis fra Strøget 5 til Strøget 40.

Men senest 30. september i år er det tid til en fælles flytning af både journalister og medierådgivere.

- I forbindelse med, at vi ønsker at komme tættere på ikastboerne, har vi vurderet, at vi gerne vil flytte ind i selve Strøgcentret, fortæller Alex Nielsen, administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør.

Den nye adresse bliver Strøget 28, hvor de 10 medarbejdere kommer til at boltre sig i 450 kvadratmeter store lokaler i stueetagen.

Lokalerne har tidligere rummet boghandel, boligtekstil og senest fungeret som Falcks kviktestcenter.

- At vi har købt lokalerne - og dermed ikke længere bor til leje - understreger, at vi fortsat vil sikre vores aviser en solid lokal forankring. Det viser også, at mediehuset vil ikastboerne, og vi vil Strøgcentret, siger Alex Nielsen.

Et mere levende mediehus

Købet er endnu så nyt, at der stadig er behov for en renovering af lokalerne.

Men slutresultatet vil blive et moderne mediehus med åbne og lyse lokaler, lover direktøren.

- Der bliver en åbenhed, så borgerne kan gå direkte ind på redaktionen og komme med deres kommentarer til, hvad der allerede er skrevet, og de kan komme med deres ideer til, hvad der kan skrives, siger Alex Nielsen.

Samtidig har lokalerne en størrelse, og de vil få en beskaffenhed, så de også kan danne ramme om en række events.

- Det bliver, hvor man dels vil kunne møde avisens medarbejdere, men også andre. Så vi arbejder med en større involvering af lokalsamfundet. Vi vil også benytte os af moderne teknologi i form af skærme vendt ud mod Strøgcentret, så borgerne på alle tider af døgnet kan følge med i nyhederne. På den måde bliver det et levende lokale midt i Strøgcentret, forklarer Alex Nielsen.

Naturligt led efter fusion

Mediehuset Ikast-Brande blev i perioden 2014-2018 drevet af selskabet I.B Medier A/S, som var ejet med 75 procent af Herning Folkeblad og 25 procent af I.B Gruppen A/S.

Udviklingen i ejerskabet skal ses i et længere aftalt forløb, som blev indledt i 2006, hvor Herning Folkeblad købte de første 25 procent af I.B. Medier A/S og øgede ejerandelen i 2007 til 49 procent.

I 2014 købte Herning Folkeblad flere aktier og kom op på at eje 75 procent.

I dag ejes aktiviteterne i Mediehuset Ikast-Brande 100 procent af Herning Folkeblad.