Planer om padeltennis i Ikast: Lokale kræfter langt i planlægningen

Allan Rindom har sammen med Søren Kristensen fuld gang i planerne om at få padeltennis til Ikast

26. juni 2020, 07.30

Kost og motionsekspert Allan Rindom (t.h.) er sammen med entreprenør Søren Kristensen langt fremme med planerne om at indrette en eventuel fjerde hal ved Sportscenter Ikast. Hallen vil de leje af Sportscentret og indrette til padeltennis. Foto: Privatfoto

IKAST Der er A, B og C, og står det til den lokal motions- og kostekspert Allan Rindom, vil der inden for et års tid også komme en hal D ved Sportscenter Ikast.

Sammen med makkeren Søren Kristensen er Allan Rindom langt i planlægningen med at indrette den nye planlagte hal til den stærkt voksende idrætsgren padeltennis, som han mener også skal være i Ikast.

Hos Sportscenter Ikast bekræfter sportsdirektør Jan Rahbek, at der arbejdes med ideerne.

- Vi kommer i givet fald til at bygge og eje hallen og vil efterfølgende leje den ud. For nuværende er det kun på skitseplan, men vi er helt klart med på holdet til at arbejde videre med det, siger Jan Rahbek.

Ser frem til idéer

Hal D er ifølge sportsdirektøren endnu kun på skitseplan, men der er hverken færdige tegninger eller finansiering på plads.

- Vi er meget positive og med på ideen. Vi glæder os til at se nogle tegninger og få ideerne gjort mere konkrete. Og så er der selvfølgelig en lang række formalia som byggeansøgninger og lignende, der skal på plads. Men Allan Rindom er energisk og engageret i projektet, sigerJan Rahbek.

Allan Rindom satser kraftigt på at kunne tilbyde padeltennis allerede i 2021.

Sporten er populær i sportsverdenen, og der findes omkring 135 baner i Danmark.

- Jeg stiftede bekendtskab med sporten gennem nogle kammerater. Med baggrund i mit erhverv inden for fitness og sundhed, kan jeg se utallige muligheder og er nærmest besat af tanken om, at den sportsgren også skal til Ikast, siger Allan Rindom.

Sammen med Søren Kristensen, der driver entreprenørvirksomeden Søren K APS, har han længe været på udkig efter den perfekte placering, som altså meget vel kan blive en hal D ved Sportscenter Ikast.

- Siger man Ikast, så siger man også sport, så selvfølgelig skal vi have padel til Ikast, siger Allan Rindom, der efter planen skal være daglig leder af den nye hal.

Han ejer Rindom Kost & Motion med base i Ikast og kører et koncept inden for sundhedsfremmende coaching og personlig træning.

Baner og lounge

Søren Kristensen kan se mange synergier ved at lægge den nye hal i et allerede eksisterende sportscampus.

- Det er en god ide at samle tilbuddene, så vi kan støtte og hjælpe hinanden og ikke mindst bruge hinandens kompetencer, siger Søren Kristensen.

Oplægget er, at hallen får fem baner og et loungeområde.

Derudover vil Allan Rindom flytte sine aktiviteter ned i hallen for at få mere plads til at bygge videre på sin forretning.

- Konceptet er, at vi lejer os ind og putter al indmaden ind til de fem padelbaner. Viser det sig, at det på et tidspunkt ikke længere er interessant, så kan det pilles ud igen, og hallen kan bruges til eksempelvis håndbold, forklarer Allan Rindom.

Han forestiller sig, at man kan være medlem af en padeltennisklub, men også har mulighed for pay-and-play. Altså booke en bane for en time og så komme og spille, når det passer ind i kalenderen.

padeltennis

Padel, tidligere kaldet padeltennis i Danmark, er en sport, der bedst kan beskrives som en blanding af 80 procent tennis og 20 procent squash.

Banen er lidt mindre end en tennisbane og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet.

Padel er en helårsaktivitet. De fleste udendørs padelbaner er åbne alle dage året rundt og har monteret lys, så der kan spilles efter mørkets frembrud.

Padel spilles med et bat typisk lavet af glasfiber, carbon og kulfiber. Bolden ligner en tennisbold, men er marginalt mindre og har mindre tryk.

Padelbanen er 10 gange 20 meter med et net, der deler banen på midten.

Bagvæggene og et stykke af sidevæggene er dækket af glasvægge. Resten af sidevæggene og toppen af bagvæggene er dækket af metalgitter

Kilde: Dansk Padel Forbund