Pelle Emil som vært i Sommerdrømme

Fire par bygger og hygger i nyt tv-program - mens programmets vært selv er opvokset i Ikast

8. april 2020, 08.21

Pelle Emil Hebsgaard elsker jobbet som tv-vært og at hygge om deltagerne. Foto: Henrik Hammel

IKAST Pelle Emil Rex Hebsgaard, der har sine rødder i Ikast, er vært i den nye livsstilsserie ’Sommerdrømme’, som i sidste uge havde premiere på TV 2 og TV 2 Play.

Her bygger og hygger fire par sig gennem otte programmer med at kreere deres drømmesommerhus med Hvide Sandes smukke klitlandskab som kulisse.

Hver uge skal deltagerne gøre en del af drømmen til virkelighed, og de bygger og indretter rum for rum i deres unikke sommerhus. De har hver 310.000 kroner til at forvandle et nøgent hus til en færdig sommerdrøm, og jo længere de kommer med rummene, jo tættere kommer de også på hinanden, fordi relationerne bliver presset, når tiden gør dem stresset i kampen om et sommerhus til to millioner kroner.

En vinder hver uge

Hver uge bliver parrene bedømt på deres håndværk og indretning, når de to dommere kommer på besøg og kårer ugeopgavens vinder. Og det kan godt betale sig at imponere dommerne, for ugens vinderpar får nemlig adgang til skuret, som er den rene slikbutik af byggematerialer og indretningsnips, hvor der må blandes for 10.000 kroner.

De to dommere

De to dommere er Camilla Kjems og Jacob Carlsson. Camilla er tidligere chefredaktør for magasinerne Femina og Indret, og hun ved, hvad der rører sig, når vi taler indretning. Hun sætter især pris på de små sjove og kreative løsninger, der bringer et smil frem. Jacob er uddannet bygningssnedker og har i sit eget firma arbejdet med mange former for byggeri.

Hvert program har sit rum

De otte programmer har fokus på hvert sit rum:

1. Soveværelse, 2. Terrasse, 3. Badeværelse, 4. Stue, 5. Køkken-alrum, 6. To ekstra værelser, 7. Uderum, 8. Optimering og entre

100 procent sommeridyl

- Det er 100 procent sommeridyl, når det er allerbedst, siger Pelle Emil Hebsgaard om den nye tv-serie, som rent faktisk blev optaget sidste sommer og som har ligget i venteposition til en ny forårssæson.

Pelle Emil var vært ved TV2’s serie ”Keramik-kamp”, og den åbnede tilsyneladende øjnene hos tv-selskabet for Pelles evner som vært.

- Jeg er vist det, man bedst kan betegne som en hyggetrold med et glimt i øjet. Det falder mig naturligt, og det er hamrende interessant og sjovt at være med til.

- Jeg er sådan lidt af en blæksprutte som vært. Min opgave er, at tage mig godt af deltagerne, forklare dem – og seerne – regler for konkurrence og sørge for at skabe den gode stemning. Det kan være at synge en sang ved lejrbålet om aftenen – eller at trøste dem, der ikke lige vandt.

I de uger, optagelserne varede, levede Pelle Emil og produktionsholdet sammen med de deltagende par, og fulgte dem både nat og dag, når der blev kæmpet om at skabe det bedste sommerhus.

Frøs i Hvide Sande

- Sommeren 2019 var en barsk omgang ind i mellem. Jeg kunne tage fra København i shorts og t-shirts, og stå ud af bilen i Hvide Sande i 12 grader og blæst. Men ind i mellem var det skønt, med sol og varme – og jeg kan garantere, at ”Sommerdrømme” oser af hygge og sommeridyl – samt intens konkurrence.

Set ud fra Pelle Emil Hebsgaards værts-status er der tale om en ret stor konkurrence – faktisk får vinderparret et sommerhus til et par millioner stillet til rådighed.

- Og det kan andre tv-konkurrencer vist ikke matche. Der er meget på spil i denne intense konkurrence.

Fra Genie til showbizz

Ingen tvivl om, at den nu 31-årige musicalperformer og skuespiller fik sit store gennembrud i rollen som Genie i musicalen Aladdin. Og siden er der fulgt en håndfuld store hovedroller i musicals – blandt andet Seebach-musicalen, som blev set af 200.000 publikummer.

- Jeg bevæger mig i så mange genrer som muligt inden for showbizz. På en musicalscene står man i princippet alene sammen med de andre medvirkende over for et publikum. I værtsrollen på tv tager jeg bogstaveligt folk i hånden, gør dem glade, tænder et bål ved midsommer og har en tæt menneskelige kontakt. Det er vanvittig spændende og sjovt, siger Pelle Emil Hebsgaard, der aktuelt også har en mindre rolle i et af afsnittene i TV Charlies krimiserie ”Sommerdahl”.

Han bor i Ganløse sammen med hustruen Claudia Rex og deres lille søn, Zacharias.

Til sommer – hvis Corona-krisen ellers er overstået – er han et af hovednavnene i Sønderborg Sommerevy

Fra venstre dommer Camilla Kjems, Anders, Maja, vært Pelle Emil Rex Hebsgaard, Josefine, Isse, Katrine, Cassia, Charles og dommer Jacob Carlsson. Foto: Jørn Deleuran/TV 2