Målfest i årets sidste ligakamp: HIH storsejrede mod lokalrivaler

Herning-Ikast Håndbold afsluttede første halvdel af ligasæsonen med en overlegen storsejr mod Ringkøbing Håndbold

Udgivet:17. november 2021, 20.15

Læsetid:1 minut

Emma Lindqvist bryder igennem og scorer et af sine fire mål mod Ringkøbing. Foto: Jørn Deleuran

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Der var aldrig tvivl om sejren, da Herning-Ikast Håndbold onsdag aften tog imod Ringkøbing i kalenderårets sidste ligakamp.

38-28 lød sejrscifrene i IBF Arena, og det var endda nådigt sluppet for gæsterne fra det vestjyske. Føringen var nemlig helt oppe på 15 mål, da der resterede 16 minutter af opgøret.

HIH’erne spillede i lange perioder flot og seværdig angrebshåndbold med gennemspillede angreb og stor træfsikkerhed. Men det skete også på en billig baggrund. Ringkøbings forsvar havde ganske enkelt ingen værktøjer, der kunne stække HIH’s angrebsmaskine.

Midt i første halvleg stod der allerede 13-6, og pausestillingen lød på 20-12.

Ringkøbing lignede et hold, der havde erkendt nederlaget, men gæsterne kæmpede for hvert trøstemål - også i kampens slutfase, hvor HIH-kvinderne lettede foden fra speederen.

Højrefløjen Line Mai Hougaard blev kampens topscorer med otte mål på otte forsøg. Skytten Ingvild Bakkerud bankede syv mål i nettet.

Sejren betyder, at Herning-Ikast holder jul på fjerdepladsen i Bambusa Kvindeligaen med 19 point for 13 kampe.

Der resterer nu bare én kamp, før holdet går på seks ugers VM-pause. Det er på lørdag, hvor HIH spiller returopgør mod ungarske MTK Budapest om en plads i gruppespillet af EHF European League. HIH vandt første opgør med syv mål i Ungarn i søndags.