Sådan gik det: FCM tabte højdramatisk kamp i Portugal med 1-3

FC Midtjylland førte 1-0, men må sluge et nederlag på 1-3 mod SC Braga

Udgivet:01. oktober 2021, 08.47

Læsetid:2 minutter

Brumado og FC Midtjylland mistede i anden halvleg balancen og tabte 1-3 mod SC Braga. Foto: Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

2 år siden

Det blev en højdramatisk forestilling, da FC Midtjylland sent torsdag aften i anden runde i Europa League-gruppespillet på udebane mødte portugisiske SC Braga.

Hjemmeholdet vandt kampen 2-1, efter at ”ulvene” ellers førte 1-0 ved pausen.

FCM kom i første halvleg frem til en række store chancer til blandt andre Gustav Isaksen, og holdet tog føringen, da Evander Ferreira køligt udnyttede et straffespark begået mod netop Gustav Isaksen.

Senere i halvlegen blev der også dømt et straffespark til Braga begået af Elias Olafsson. Straffesparket så noget tvivlsomt ud, men det fik lov at stå efter VAR-gennemsyn. Olafsson reddede selv den svage afslutning fra Ricardo Horta.

Det tredje straffespark

I anden halvleg skulle der blot spilles otte minutter, inden dommer Stéphanie Frappart for tredje gang i kampen dømte straffespark. Juninho sparkede en modstander på knæet. Han blev ramt, men faldt dog også ganske dramatisk omkuld og fik sit straffe.

Denne gang fik Galeno chancen for at sparke, og han var markant mere skarp end holdkammeraten tidligere. Han fintede Olafsson til den ene side og satte bolden ved stolpen helt ude i den anden side.

Med en god time spillet kom Braga på 2-1, da Ricardo Horta opfangede en returbold i feltet og sikkert scorede. Lidt uheldigt for FCM, der ellers havde kæmpet godt for sig.

FCM’s muligheder for et comeback blev forværret syv minutter før tid, da forsvarsspilleren Juninho fik rødt kort for en nødbremse. Herfra var der ikke rigtigt mere i ”ulvene”, der gjorde det fornuftigt, men også var oppe mod et mandskab med store, individuelle kvaliteter.

Mens ”ulvene” pressede på for en udligning, kunne Braga i det sidste af fem tillægsminutter slå kontra, og Galeno gjorde det med sit andet mål til 3-1.

Nederlaget efterlader FCM med et enkelt point efter to kampe. I den anden kamp i gruppen vandt Røde Stjerne 1-0 ude mod Ludogorets.

På søndag gælder det så en hjemmekamp i Superligaen mod AGF.