Socialdemokratiets pensionsudspil vil gøre stor gavn i Ikast-Brande

2. oktober 2020, 18.03

Anna Paulin, MF for Socialdemokratiet. Valgt i Ikast-Brande. Foto: Pr

LÆSEBREV Hvis Socialdemokratiets udspil til tidlig pension får flertal, vil 359 borgere i Ikast-Brande få ret til tidlig pension alene i 2022, som er ordningens første år. Det er meget positivt, mener det lokale folketingsmedlem Anne Paulin (S).

Skal nedslidte danskere have ret til at gå tidligere på pension?

Ja, mener Socialdemokratiet, der i midten af august præsenterede deres udspil til en værdig tilbagetrækning.

Hvis udspillet får flertal, vil 359 personer i Ikast Brande alene i 2022, der er ordningens første år, være berettiget til at trække sig tidligere fra arbejdsmarkedet.

Ikast-Brande er en af de kommuner i landet, hvor en stor del af befolkningen vil få adgang til retten til tidlig pension, netop fordi der er rigtig mange borgere, der har været på arbejdsmarkedet siden de var helt unge. I Socialdemokratiet har vi i flere år kæmpet for en rettighed til nedslidte danskere, som i vores optik er en gruppe, der er blevet glemt i den offentlige debat.

På landsplan vil 38.000 danskere være omfattet af ordningen i 2022. Socialdemokratiets udspil er baseret på et princip om, at de der har været længst på arbejdsmarkedet også skal kunne trække sig tilbage først. Helt konkret lægges der op til, at man kan trække sig tilbage tidligere, hvis man har været på arbejdsmarkedet i 42 eller flere år, før man fylder 61.

Anne Paulin mener, at modellen er rigtig fornuftig, men hun anerkender dog, at det er en svær opgave at lave en model, baseret på objektive kriterier, som er helt perfekt.

Det er ganske enkelt umuligt at lave en fuldstændig perfekt model. Men vores udspil er uden tvivl det bedste, mest fair og mest ansvarlige, der er blevet lagt frem i forhold til at hjælpe nedslidte. For mig handler det om retfærdighed, og jeg synes, det er indiskutabelt, at nedslidte skal have ret til tidligere pension, hvis de døjer med smerter.

Der forhandles i skrivende stund om udspillet på Christiansborg, og forhandlingerne ventes at være afsluttet inden for et par uger.