Ny leder af Kærshovedgård: Jeg lader mig ikke skræmme

Den nye leder på Kærshovedgård, Niels Johan Geil har aldrig set stedet, han nu skal lede

Udgivet:31. december 2018, 11.35

Læsetid:2 minutter

Kærshovedgård har fået mange avisforsider, men den nye institutionschef Niels Johan Geil lader sig ikke skræmme. Foto: Tom Laursen

Marianne Brink
Lokalredaktør| map@midtjyllandsavis.dk

5 år siden

BORDING Det er nok de færreste, der ikke har hørt om Kærshovedgård. Udrejsecentret ved Bording, der er skrevet så meget om i pressen. Men selvom mange har en mening om Kærshovedgård, så er det også de færreste, der har besøgt stedet, som tidligere fungerede som et åbent fængsel.

Den nyansatte institutionschef, 59-årige Niels Johan Geil fra Kolding, hører til begge grupper. Han har naturligvis hørt meget om stedet, men han har endnu ikke besøgt det.

- Jeg har søgt stillingen, fordi jeg interesserer mig for personaleledelse, og her er et sted med rigtigt mange ansatte og vidt forskellige faggrupper. Jeg vil gerne være en synlig leder, der sikrer, at de ansatte løfter i flok og kan være stolte ved at arbejde på Kærshovedgård, siger han.

Stor bevågenhed

Niels Johan Geil er klar over, at nogle beboere i Bording og omegn oplever det utrygt at have et udrejsecenter som nabo.

- Der tegnes et meget skarpt billede i medierne, og folks bekymring er reel, men man kan vælge at se historierne fra forskellige vinkler. BT har blandt andet kørt meget hårdt på med en lang række artikler, som beskriver Kærshovedgård som et forfærdelig farligt sted. Men jeg lader mig ikke skræmme, og jeg hører også om lokale, der har positive oplevelser med Kærshovedgård, siger han.

Niels Johan Geil er oprindeligt uddannet folkeskolelærer fra Nr. Nissum Seminarium, og har senere taget en diplomuddannelse i ledelse. Han er født i Fredericia, men bor nu i Kolding.

Han har arbejdet som efterskoleforstander og som generalsekretær for KFUM-Spejderne og YFU Danmark, en organisation der arbejder med international udveksling. Senest har han været ansat som afdelingsleder i AsylSyd. Her driver man asylcentre i Tønder og Esbjerg kommuner som operatør for Udlændingestyrelsen.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang, med denne nye spændende udfordring. Jeg vil være en synlig leder. Både overfor personalet, men også overfor beboerne i området, siger Niels Johan Geil.

Den tidligere folkskolelærer, Niels Johan Geil bliver ny leder for Kærshovedgård. Privatfoto