Musikskolen har ingen koncerter: Men laver stort fælles videoprojekt fra coronatiden

Thomas Buttenshøn og Mark Chemnitz står for redigeringen af det store sammenspils-projekt med over 100 medvirkende

9. juni 2020, 11.00

Mark Chemnitz har kendt i Ikast, hvor han blandt andet har deltaget i Stjernefrø koncerterne ved Ikast Musikliv. Foto: Henrik Ole Jensen

VIDEOKONCERT

Da Ikast-Brande Musikskole lukkede ned midt i marts grundet Covid19 gik der ikke mange uger før, lærere og elever alligevel fandt ud af at spille sammen.

I hele maj måned har over 100 elever og lærere lavet små videoer hjemme i stuen til et stort fælles projekt.

- Vi har mange gode kontakter til hele musikverden, så vi fik hurtigt etableret et samarbejde med Mark Chemnitz fra FOH i Århus og Thomas Buttenschøn, hvor vi sammen med dem er i gang med at lave en musikvideo med over 100 deltagere. Thomas og Mark spiller og synger selvfølgelig med, siger musikskolens leder Simon Lindegaard.

Projektet tager udgangspunkt i en af Buttenschøn egne sange.

- Vi synger og spiller, og har har fået lov til at lave vores eget lille omkvæd til sidst, fortæller Simon Lindegaard, der netop har sendt alle de små videoklip til Århus, hvor Mark Chemnitz har den uoverskuelige opgave at få samlet brikkerne.

- Vi glæder os til at se resultatet, som skulle være klar i løbet af de næste par uger. Når den er klar, er planen at lægge den ud på de sociale medier, siger musikskolelederen.

Musikskolen har netop igen fået lov til at åbne op, Det betyder, at eleverne igen må mødes i små grupper, hvor de både kan se og høre hinanden.

- Der er restriktioner som betyder, at kun små grupper kan mødes, men det er nu dejligt at se og høre hinanden igen, siger Simon Lindegaard efter halvandet måneds undervisning på skype og andre digitale platforme.

- Det giver udfordringer med tidsforskydninger og svingende internetforbindelse, men det har været sjovt at prøve, når det nu ikke kunne være anderledes, siger Simon Lindegaard, der beklager, at omstændighederne betyder, at der ikke bliver afslutningskoncerter eller mulighed for at deltage i Ikast Musikliv, som også er udsat til næste år.

- Vi kan i sagens natur ikke lave koncerter, og vi kan ikke deltage i Musikliv, som også er flyttet til næste år.

Projektet med Thomas Buttenshøn er således musikskolens måde at få sluttet sæsonen af på en god og festlig måde, hvor der bliver spillet med og for hinanden.

Musikskolen har igen åbnet for tilmelding til næste skoleår, så hvis man gerne vil lære noget mere musik og spille sammen med en masse andre, så er det nu man skal kigge på musikskolens hjemmeside og få sig tilmeldt.

Der er tilbud til både småbørn, skolebørn og unge, men også forskellige kortilbud til voksne. Alle solotider aftales individuelt og med udgangspunkt i den enkeltes musikalske udvikling.

Thomas Buttenschøn har også været i Ikast tidligere, hvor han har spillet i Bakkehuset. Foto: PR-foto