Læserbrev: Vi skal slippe naturen fri

18. marts 2021, 08.35

Kasper Pauli Pedersen. Foto: Tom Laursen

LÆSERBREV Danmarks miljøminister Lea Wermelin har inviteret alle 98 kommuner i Danmark til at være med i en konkurrence om at give naturen fri. Det er foranlediget af, at vi står midt i en naturkrise, hvor biodiversiteten går tilbage overalt i verden, og helt konkret er tusindvis af dyre- og plantearter herhjemme i fare for helt at forsvinde.

Den gode nyhed er, at vi alle kan gøre en forskel for naturen - det kan starte i ens egen have, men forestil dig lige, hvor meget det rykker, hvis vi også tænker alle kommunale græsplæner ind og begynder at planlægge og forvalte grønne områder med plads til en mere forvildet natur. Det er konkurrencen en gylden mulighed for, og derfor er det også glædeligt, at et samlet teknik og miljø udvalg har takket ja til invitationen fra ministeren og meldt Ikast-Brande kommune til konkurrencen.

I efteråret fulgte mere end en halv million danskere med, da Hjørring kommune lod græsset gro og gav naturen mere plads i DR-serien »Gi’ os naturen tilbage«. Det var med kæmpestor succes for både sommerfugle og bier, der pludselig fik adgang til et tag selv bord af en »madpakkenatur«, og så myldrede det ellers frem. Helt konkret ti gange så mange svirrefluer. Næsten fire gange så mange sommerfugle og mere end dobbelt så mange bier.

Konkurrencen om hvilken kommune, der kan skabe det bedste biodiversitetsprojekt løber frem mod 2022, hvor den vildeste kommune kåres. I Socialdemokratiet Ikast-Brande ser vi meget frem til, at det får luft under vingerne, og vi får involveret så mange som muligt til at komme med gode bidrag og indspark på vejen mod at blive en vildere kommune med en rigere natur.