Nej tak til skrald: 1183 børn skal i uge 15 samle affald i kommunen

Når Danmarks Naturfrednings-forenings årlige affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, bliver det med stor opbakning fra de skoler og institutioner i Ikast-Brande Kommune

1. april 2021, 15.08

NATUR Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af danskere om få uger trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder.

Affaldsindsamlingen er lige om hjørnet, og i år er det med deltagelse af 1183 børn fra skoler og institutioner i Ikast-Brande Kommune.

Det er lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til årets affaldsindsamling og på landsplan skal i alt 137.000 børn ud at samle skrald i løbet af skoleugen 12.-16. april.

Og det er overraskende mange, lyder det fra Maria Reumert Gjerding, der præsident i Danmarks Naturfredningsforening. - Det er fantastisk, at så mange børn er tilmeldt Affaldsindsamlingen i år, og vi er positivt overraskede over den massive opbakning fra skolerne og institutionerne - især efter flere måneder med nedlukning og fjernundervisning. Affaldsindsamlingen lærer børnene på en konkret måde, at vi skal passe godt på naturen og miljøet, samtidig med at de får en god naturoplevelse sammen med deres kammerater, siger hun i en pressemeddelelse.

Fokus på takeaway-affald

Hvert år indsamler Danmarks Naturfredningsforening oplysninger om, hvor mange kilo affald og hvor mange dåser der er blevet samlet på Affaldsindsamlingen. I år bliver børnene også bedt om at tælle kaffekopper, pizzabakker, og hvad de ellers finder af takeaway-emballage.

I år sætter Danmarks Naturfredningsforening nemlig fokus på de mange former for takeaway-affald, der desværre bliver smidt på gaden, i grøftekanten og i naturen.

- Et sugerør og et sammenkrøllet burgerpapir i grøften ser måske ikke ud af meget i forbifarten. Men det gør indtryk, når affaldsposerne pludselig er fyldt med takeaway-emballage, og man bliver opmærksom på, hvor meget der egentlig ligger derude, siger Maria Reumert Gjerding.

Hylder affaldsheltene

Når skoleelverne har været ude at samle ind, er der ikke kun spænding om, hvor meget affald de har fundet.

Merrild, der er officiel partner på Affaldsindsamlingen, ønsker at hylde de deltagende skoler og de ihærdige, affaldsindsamlende elever. Derfor modtager alle tilmeldte skoler en særlig t-shirt, som de kan overrække til deres egen affaldshelt.

Derudover stiller Merrild et gavekort på 25.000 kroner på højkant til et grønt projekt til en af de skoler, der indtaster deres resultat og kårer sin affaldshelt på affaldsindsamlingen.dk inden 26. april.

1183 børn skal i uge 15 samle affald i Ikast-Brande Kommune. Foto: Privatfoto