Læserbrev: Visioner eller hverdag - når pendulet går i selvsving

30. august 2020, 13.00

Trine Meldgaard Kristensen (DF).

DEBAT Som en del af kommunalbestyrelsen er det min fornemmeste opgave at være med til at tegne de pejlemærker, der skal angive retningen for, hvad vej kommunen skal bevæge sig i fremtiden. J

Jeg skal helst være både ”visionær”, ”agil”, ”adaptiv” og en hel masse andre smarte ting, som er oppe i tiden.

Det er sikkert også både relevant og vigtigt, men der, hvor skoen trykker, er dog, når pendulet svinger ud i en yderposition, og vi glemmer de basale opgaver, i vores iver efter at arbejde med strategier og pejlemærker.

Følger man lidt med på Facebook, vil man hurtigt erfare, at der i den seneste tid har været nogle bump på vejen i Ikast - bogstaveligt talt. Der er kantsten, der driller i sydbyen, cykelstier ,der er ubrugelige grundet trærødder på blandt andet Thomas Poulsens Allé, en ny cykelsti på Stensbjerg Allé, der skal helt på plads og ikke mindst vores bymidte - herunder Torvet.

Planer mens ukrudtet gror

Tiden løber fra os - vi laver planer, der rækker ind i næste årti, mens ukrudtet gror, belægningen synker og det eksisterende sygner om muligt endnu mere hen.

Ovenstående problematikker vil derfor blive noget at det, jeg som næstformand i Teknik- og Miljøudvalget igen i år kommer til at bringe på bordet ved byrådets kommende budgetforhandlingerne. Jeg vil gøre mit til, at vi kan få afsat midler til at udbedre disse helt basale ting, mens vi igen lade pendulet finde en balance mellem visioner og hverdag.