Vinfestival - vine, lækkerier og stemning

Ikast Vinfestival bliver holdt for ottende gang

Udgivet:03. oktober 2019, 14.25

Læsetid:2 minutter

På fredag er der igen Ikast Vinfestival i Strøgcentret. Foto: Privatfoto

4 år siden

Ikast På fredag er der en særlig grund til at besøge Strøgcentret, når der for ottende gang bliver holdt Ikast Vinfestival.

Arrangørerne forventer, at der bliver fyldt godt op i Strøgcentret denne dag, for der bliver også holdt Fredagsmarked om eftermiddagen.

De besøgende kan opleve vine fra alverdens lande: danske vine, rom, gin, portvin, whisky, øl, lakrids, chokolade, ost, krydderier, honning, pølser, fisk, frugt, kunsthåndværk - for blot at nævne lidt af udvalget.

- Der er skruet op for hyggen, og vi forventer, at mange igen bruger eftermiddag/aften til hyggeligt samvær og lidt indkøb af de gode vine og delikatesser, der præsenteres af de i alt 28 boder samt de 10 ekstra markedsboder. Og i år har vi udvidet antallet af siddepladser, lyder det fra Vores Ikast.

Igen i år er der også smagsprøver på vine fra det meste af verden, danske mousserende frugtvine i særklasse, portvine, rom, irsk whisky, gin, Port of Ikast og Ikast Rom 2019.

Og selvom det hedder en vinfestival, kan man altså også smage øl fra Bøllingsø Bryghus i Engesvang og Klosterbryggeriet i Skanderborg.

Der er mulighed for at købe lækker chokolade fra Aalborg Chokoladen og lækkerier fra Lakrids By Johan Bülow. Der er smagsprøver på dips og pestoer. Østerport Slagter har friske varer med fra røg-ovnen, Mathiasen Oste står klar med de bedste oste, Din Fiskemand har bilen fyldt med friske fisk, der er lokal honning og Nielsens Gårdbutik har bilen fyldt med frisk frugt og grøntsager - så der er langt op til at man kan gøre en god handel.

Billetter kan købes hos Vin & Gavehuset, Føtex, Imerco samt Kop & Kande og som noget nyt også via MobilePay - se mere på voresikast.dk.

Mange af butikkerne i Strøgcentret har udvidet åbningstiden denne aften.