Glæde over genåbning: Kunstpakhuset præsenterer ny udstilling i weekenden

Kunstpakhuset glæder sig over udsigten til at åbne på lørdag efter endnu en nedlukning. Genåbningen bliver markeret med Udstillingen »Et usprogligt sted«, som er en kunstnerisk undersøgelse af temaerne savn og migration

Udgivet:28. januar 2022, 10.59

Læsetid:2 minutter

David Ramirez Gomez: »Citizen«, figur, keramik. Foto: Pr-Foto

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

1 år siden

FERNISERING Kunstpakhuset i Ikast genåbner på lørdag 29. januar med udstillingen »Et usprogligt sted«. Kunstneren er den colombianskfødte kunstner David Ramirez Gomez. Udstillingen varer frem til 20. marts, fortæller kunstnerisk leder ved Kunstpakhuset, Bente Jensen.

- David Ramirez Gomez’ udstilling »Et usprogligt sted« er en kunstnerisk undersøgelse af temaerne savn og migration gennem forskellige medier som maleri, video, animation, grafik og keramik, siger Bente Jensen.

Kunstneren David Ramirez Gomez siger selv om sin udstilling:

- Udstillingen indbyder til diskussion om, hvad det vil sige at savne, hvordan og hvorfor vi savner. Mit primære udtryk er mit eget selvportræt, hvorigennem jeg skildrer min egen psykologiske proces og undersøgelse af de følelser, der opstår i forbindelse med min egen forflytning fra en kultur til en anden, forklarer David Ramirez Gomez.

Politik og følelser

Bente Jensen fortæller videre om udstillingen:

- Hans stærkt ekspressive værker indbyder til refleksion, men også til aktiv deltagelse. Værkerne slår tonen an i en diskussion om, hvad det vil sige at savne, og hvorfor vi savner. Savn er en følelse, de fleste kender i større eller mindre grad, men det synes at være et særligt vilkår, som mange migranter lever med. Trods udstillingens personlige tilgang rettes indirekte fokus på den verdensomspændende migrations- og globaliseringsproblematik, der oftest debatteres i rent politiske og ideologiske termer og ikke i menneskelige følelser, lyder det.

- På grund af coronarestriktioner bliver der tale om en uformel åbning hvor vi byder på et glas vin. Der er krav om coronapas og mundbind, tilføjer Bente Jensen.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommune.

David Ramirez Gomez: »Across the dead sea«, 2020, maleri. Foto: Pr-Foto