Penge til borde og bænke

Liv I Byen har fået en økonomisk håndsrækning fra Andelskassen Lokallånspulje

3. februar 2019, 06.48

Simon Vanggaard glæder sig over den økonomiske håndsrækning fra Andelskassernes lokallånspulje, som han her får overrakt af filialdirektør i Ikast, Ann Kongensgaard. Foto: Laila Kempel

Ikast 10.000 kroner på kontoen. Det er hvad Liv I Byen nu kan glæde sig over. Forleden var foreningens næstformand, Simon Vanggaard inviteret på kaffe i Andelskassen i Ikast.

Her stod filialdirektør Ann Kongensgaard klar med den økonomiske håndsrækning til foreningen.

Pengene kommer fra Andelskassens lokallånspulje.

For hvert nyt lokallån, der oprettes, giver Andelskassen 1.000 kroner, som fordeles til gode, lokale formål. De samlede beløb uddeles årligt af bankens lokale aktionærråd.

Selvom de 10.000 kroner er givet til Liv I Byen, så viser det sig, at gaven kan komme til at gavne hele byen.

- Vi har tænkt os at investere pengene i otte-ti borde-bænke sæt, som vi mangler når vi har både loppemarked og fødevaremarked. Vi mangler borde og bænke, hvor folk kan sætte sig og nyde kaffen, siger Simon Vanggaard.

Tidligere har foreningen lejet sig frem, men vil nu kunne spare udgiften, så pengene kan bruges til at skabe liv i byen

- Vi ved, at der er mange foreninger, der har samme udfordring som os, så vi har faktisk tænkt os, at man kan få lov til at låne det af os, ganske gratis, siger Simon Vanggaard.

- Vi kunne se, at der var et behov, og vi er i Andelskassen duperet af aktivitetsniveauet, og vil rigtig gerne gøre noget for dem, der gør noget, siger filialdirektør.

For Simon Vanggard er det ganske simpelt:

- Vil man have en aktiv by, og skabe et godt sted for sine børn at vokse op i, så man selv være aktiv. Jeg er af en generation, hvor forældrene var fodboldtjenere. Vi kan bare noget andet i Liv i Byen, siger han.