Vild med dans-vinder blev udsat for vold

Den professionelle danser Malene Østergaard blev i den tidlige del af sin karriere udsat for både fysisk og psykisk vold, fortæller hun til alt.dk.

Udgivet:02. februar 2023, 15.20

Læsetid:2 minutter

I teenageårene oplevede Malene Østergaard et hårdt miljø i dansebranchen. Det er noget, den nu 34-årige professionelle danser har måttet bearbejde. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 måned siden

KØBENHAVN Malene Østergaard, der i efteråret vandt "Vild med dans" med skuespilleren Caspar Phillipson, sætter ord på et hårdt miljø i dansebranchen, som hun oplevede fra en ganske ung alder.

Til Alt for damerne fortæller hun blandt andet om, hvordan hun i en alder af 16-17 år rejste til Italien og Hongkong for at danse. Her beretter hun om en hård kultur, hvor man måtte makke ret, hvis man ville danse sig til tops.

Det gjorde hun så. Men det har sat sine spor.

Hun beskriver selv, at det har været mentalt usundt for hende at være i, og at det gav en hel skæv indgang til livet.

Det hårde miljø bestod blandt andet i både fysisk og psykisk vold fra sine dansepartnere og -trænere, fortæller hun til magasinet.

- Jeg fik aldrig selv sagt fra, fordi jeg altid har været en lidt stille og forsigtig pige. Jeg blev selvfølgelig ked af det og påvirket. Det var helt skrækkeligt at være i, siger hun til mediet.

Det var især svært at sige fra over for dansepartnerne. I danseverdenen er der væsentlig flere kvinder end mænd, og det skaber en ulige magtfordeling, fortæller Malene Østergaard.

Man blev simpelthen nødt til at finde sig i de ting, der blev gjort. Alternativet var at stå uden en dansepartner.

De mange negative følelser og oplevelser, som hun tager med sig fra den tidlige periode af hendes karriere, har hun siden været nødt til at bearbejde. Det har hun blandt andet gjort ved at tale med sine nærmeste om det.

Også meditation og yoga har for Malene Østergaard været gavnlig i bearbejdningsprocessen. Hun fortæller videre til Alt for damerne, at hun igennem dette har fundet et mindset, som har givet hende styrke.

Selv om det har hjulpet at reflektere over oplevelserne, fortæller hun, at det altid vil fylde i hende. Det bliver dog mindre og mindre hele tiden, siger hun til Alt for damerne.

/ritzau/

Året i billeder 2022 - Indland Malene Østergaard vandt i efteråret den 19. sæson af "Vild med dans". Det gjorde hun sammen med dansepartneren Caspar Phillipson, der til daglig er skuespiller. (Arkivfoto). Martin Sylvest/Ritzau Scanpix