Nytårsshow hos Autogaarden Ikast

Over to weekender holder Autogaarden Ikast nytårsshow

Udgivet:03. januar 2020, 07.59

Læsetid:1 minut

De kommende weekender holder Autogaarden Ikast nytårsshow. Foto: Privatfoto

Ikast Suzuki starter 2020 med at gøre hybrid til standard i alle Swift- og Ignis-modellerne. Premieren på det nye program sker til det traditionsrige nytårsshow hos Autogaarden Ikast, der i år afholdes over to weekender 4.-5. og 11.- 12. januar.

Suzukis hybrid-teknik var indtil nu forbeholdt topmodellerne i Swift og Ignis programmet, men bliver nu standard i alle modellerne med manuelt gear. Det betyder samtidig, at teknikken bliver tilgængelig i et helt andet prisleje, nemlig fra lige under 138.000 kroner.

Hybridsystemet består af en kompakt el-motor, et effektivt lithium-batteri og et avanceret styresystem. Det er først og fremmest udviklet med tanke på at minimere brændstofforbruget ved bykørsel, hvor der både er mange igangsætninger og nedbremsninger. Ved igangsætning og acceleration aflaster el-motoren bilens benzinmotor, så den ganske enkelt bruger mindre benzin. El-motoren drives af »gratis« strøm, der opsamles på lithium-batteriet, når bilen nedbremses. Og chaufføren kan hele tiden følge med i processen på bilens informationsdisplay. En anden afledt fordel ved systemet er, at stop/start af motoren foregår lydløst, da det er el-motoren, der står for denne genstart.

Produktchef Jens Paulsen fra Suzuki Bilimport Danmark siger i en pressemeddelelse, at flere bilkøbere har mulighed for at købe en bil, der byder på den nyeste teknologi, og som sparer på benzindråberne. Og det er både en fordel for køberens benzinbudget og det store miljøregnskab.