Ikast-familie løb for hospitalsklovnene

Efter mange indlæggelser vil Lærke My Svostrup Mikkelsens familie samle penge ind til hospitalsklovnene

Udgivet:19. juni 2016, 13.21

Læsetid:2 minutter

Ud over den lille familie fra Ikast, løb 23 øvrige familiemedlemmer med for at samle penge ind til hospitalsklovnene ved Klovneløbet i Herning. Foto: Henrik Ole Jensen

7 år siden

Ikast Fornylig bragte Herning Folkeblad historien om Lærke My Svostrup Mikkelsen og det sjældne sygdomsforløb, hun har været igennem som følge af et sjældent syndrom ved navn OHDO.

- Allerede lige efter fødslen kunne jordmoderen se, at der var noget galt, fortæller Lisette Mikkelsen, som er Lærkes mor.

Klovne bryder kedsomheden

Lærkes sygdomsforløb har betydet, at Lisette Mikkelsen og hendes mand, Jesper Lykke Mikkelsen, har brugt mange timer på henholdsvis Herning og Skejby syghuse med Lærke. Her fik de ind i mellem besøg af sygehusenes klovne.

- Det er simpelthen det kedeligste at være lænket til en stue på et sygehus, men når en hospitalsklovn titter ind, så brydes kedsomheden og den triste hverdag. De minutter, de er der, er guld værd, konstatere Lisette Mikkelsen.

Derfor har hun i år valgt at holde en anderledes fødselsdag med sin familie.

- Jeg sagde til min familie, at den bedste gave, de kunne give mig i år, var at købe en billet til Klovneløbet, og løbe sammen med os. Jeg mangler ikke noget, og vi havde alle brug for at gøre noget godt og sjovt, siger hun.

I alt løb 27 familiemedlemmer med i klovneløbet inde i Herning fornylig. De fik sponsoreret løbetrøjer af Sportigan i Ikast.

- Normalt sponsorere vi ikke sportstøj med tryk, men jeg syntes, at det var en fin og anderledes idé, at en hel familie skulle ud og løbe for en god sag, så derfor sagde jeg ja, fortæller René Jørgensen, chef for sportsbutikken i Ikast.

Flere indsamlinger i familien

Udover indsamlingen til hospitalsklovnene, så har Lisette Mikkelsen og Jesper Lykke Mikkelsen også lavet en indsamling i Lærkes navn, hvor pengene går til Børnehjertefonden.

- Man bliver helt høj, når man ser, at der er tikket endnu en portion ind. Vi håber, at vi kan være med til at hjælpe en smule, om ikke andet så skabe noget opmærksomhed omkring Børnehjertefonden og hospitalsklovnenes store arbejde, siger Lisette Mikkelsen.

Lisette og Jesper Mikkelsen sammen med deres 14 måneder gamle datter, Lærke. Foto: Henrik Ole Jensen