Boligsalget i Ikast kører i højeste gear

Lokal ejendomsmægler forstår ikke bekymringen om faldende huspriser. De seneste seks måneder er det lokalt gået den stik modsatte vej

11. september 2020, 10.00

Kurt Møller er uforstående overfor ugens udmelding fra de økonomiske vismænd om, at de forventer faldende huspriser. - Renten er stadig lav og folk har fået øje på de hjemlige værdier, så her i Ikast går det den stik modsatte vej, siger den lokale ejendomsmægler. Foto: Jacob Hove

BOLIGSALG Selvom de økonomiske vismænd og Nationalbanken tirsdag løftede pegefingeren og advarede om faldende huspriser i slipstrømmen på den verdensomspændende corona-pandemi., så er den lokale ejendomsmægler Kurt Møller fra EDC helt uforstående overfor problematikken.

- Vores salg gik helt i stå i marts 2020 , men allerede i april nåede vi over vores normale gennemsnit over solgte boliger per måned. Og sådan er det gået hen over hele sommeren. Det går stærkt i øjeblikket. I alt fald i Ikast, siger Kurt Møller.

Han kan derfor ikke genkende vismændenes prognose om, at huspriserne falder i 2020 for derefter igen at begynde at stige i den kommende år.

- Vi mærker ikke noget faldt, tværtimod. Det går den stik modsatte vej. For os er salget i det sidste halve år på højde med det markedet, vi havde, før Finanskrisen fik det hele til at gå i stå, siger Kurt Møller.

Han er »en gammel rotte« i faget og har været med i så mange år, at han slet ikke forstår, hvorfor så mange såkaldte eksperter råber vagt i gevær.

Det går opad

- Det strider jo mod fakta. Jeg forstår ikke, hvorfor der er behov for at sige, at priserne falder. Hussalget har lagt fra og flyver derud af. Renten er lav, og samtidig har corona-epidemien fået folk til at blive hjemme og kigge indad. De har ikke travlt med at rejse ud, men har i stedet fået fokus på andre helt basale ting som, hvordan deres hjem skal se ud, vurderer han.

- Corona-faren er ikke ovre endnu. Folk har fået tid til at kigge efter huse, vurderer han og fortæller, at selvom september knap er en uge gammel, så er salget også fortsat højt, og allerede over den lokale mæglers normale gennemsnit over solgte boliger for hel måned.

Udbud og efterspørgsel

- Det er godt. Ikke bare for os og vores forretning. Men også for de lokale boligejere. De får solgt til prisen. Der har aldrig været så få huse til salg i Ikast, som der er nu. Det betyder, at priserne holder og altså ikke i tråd med eksperternes forventning om prisfald. Det handler om udbud og efterspørgsel. I Ikast er der en efterspørgsel, siger Kurt Møller. Han oplever, at interessen fra Herning er stigende, men også fra øst er der en stigende interesse for at købe bolig i Ikast, hvor kvadratmesterprisen er under, hvad der skal betales i både Herning og Silkeborg

De mange nye byggeprojekter specielt koncentreret omkring centrum i Ikast, betyder, at der en del boliger på markedet.

Markedet er aktivt

Der er forskellige boligtyper og størrelser at vælge imellem.

- Det er som om, markedet blusser op, og gør det mere interessant at kigge i Ikast. Det er attraktivt at kigge nærmere på nye områder, hvis der er aktivitet og sker noget. Vi ser mange nye købere, og specielt nyistandsatte ældre huse, hvor der er tænkt på at optimere energi og vedligehold, er i høj kurs. Er der taget hånd om de uforudsete udgifter, så er det betydelig nemmere at få huskøbet finansieret, siger Kurt Møller.

Ejendomsmæglerne er generelt udfordret af covid-19-restriktioner i forhold til at holde åbent hus og vise boliger frem.

- Det kan lade sig gøre. Men vi er nødt til at gennemføre med tilmeldinger, så vi kan overholde retningslinjerne, siger Kurt Møller.