Engesvang Kirke indbød til fest

200-300 mennesker og især børnefamilierne deltog i Engesvang Kirkefestival

Udgivet:24. august 2021, 10.25

Læsetid:3 minutter

Kirkefestivalen i Engesvang bød blandt andet på sang og samvær. Foto: Privatfoto

KIRKEFESTIVAL Det blev en festlig dag, da Engesvang Kirke holdt kirkefestival lørdag 21. august.

200-300 mennesker - mest børnefamilier - kom forbi i løbet af eftermiddagen, hvor der var mange forskellige aktiviteter for både børn og voksne, fortæller sognepræst Cecilie Smith-Petersen.

-Vi trænger først og fremmest til at holde en fest. Det har vi manglet det sidste halvandet år. Og så syntes vi i menighedsrådet, at det vl være godt, at kirken viser, at vi også gerne vil lave lidt fest. Og alle de penge, vi får ind ved loppemarked, auktion, kaffe og kage går til at hjælpe de i sognet, som måske kan have brug for en økonomiske håndsrækning til julehjælp og lignende, siger sognepræst Cecilie Smith-Petersen, som tilføjer:

- Og så er det en god måde til at få engageret nogle frivillige, sådan at Engesvang-borgere også føler, at de er en del af deres kirke ud over om søndagen.

Hun har endnu ikke overblik over, hvor stort beløb, der kom ind til kirkens sociale arbejde, men hun skønner, at der nu bliver mulighed for at give julehjælp og lignende til flere familier.

Men hun understreger, at en god og festlig dag i kirkens rammer også betyder meget for hende, og hele festdagen blev indledt med en familiegudstjeneste i kirken.

Et af de mest populære tilbud til børn ved kirkefestivalen var den store hoppekirke, hvor børn kunne tumle rundt inde i den oppustede kirke, der havde både kirkeskib og kirketårn.

Det var faktisk også ganske populært at sidde stille ved bålet og bage et snobrød. Det var dog mest voksne, der satte sig stille ned og så på, at brødene blev brune eller sorte.

Præsten som konkurrent

Var man mere til kringle eller småkager, var der et varieret udbud i cafeen, hvor der hele eftermiddagen var frisk kaffe på kanden.

På plænen var der midt på eftermiddagen en koncert med rockgruppen Meiner Band, der har sognepræsten i Bording, Morten Meiner i front.

Der var også sjov og ballade i form af de første officielle Engesvangmesterskaber i støvlekast. Tre af de lokale byrådskandidater, H.C. Jørgensen, Katri Sohunen og Mikael Würtz, stillede op i konkurrence mod sognepræst Cecilie Smith-Petersen.

Der var også tilbud om et opgaveløb, hvor familier kunne gå rundt til forskellige opgaver på kirkegården.

Et telt var indrettet til kreativt værksted, hvor man blandt andet kunne lave forskellige former for kors med perler, som laminerede kors og meget andet.

I teltet ved siden af var der salg af alle mulige ting og sager. Det var det, der var blevet i overskud fra auktionen med effekter skænket af borgere i sognet. Auktionen blev ingen succes, og de overskydende effekter går nu videre til Y’s Men’s Clubs loppemarked i Bording.

Efter det succesrige arrangement, var præst og menighedsråd bagefter enige om, at der er grund til at gentage kirkefestivalen næste år. Ikke mindst fordi arrangementet havde den sidegevinst, at det engagerede mange frivillige, som nød arbejdsfællesskabet, og som glæder sig til igen at kunne give en hånd med.

Så var der dømt hygge ved bålet, hvor der blev bagt snobrød. De er sjove at lave, men knapt så sjove at spise. Foto: Privatfoto