Iværksætteri i Gludsted

19. september 2018, 08.55

Cecilie Gøllnitz og Mads Danielsen har begge taget springet fra lønmodtagere til selvstændige - og har ikke planer om at hoppe tilbage.

GLUDSTED Cecilie har skabt Danmarks største netportal for lagersalg Lagersalg.com og Mads MD Smede, som har specialiseret sig i arbejdet med rustfrit stål

Cecilie Gøllnitz og Mads Danielsen bor privat i Gludsted, og smedeforretningen ligger også i Gludsted, hvorimod Cecilie driver sin forretning fra en adresse i Ikast.

At de begge er blevet selvstændige er ikke nogen tilfældighed.

- Jeg kommer aldrig til at være ansat igen, fortæller Cecilie, der startede sin virksomhed i 2013. Jeg har aldrig befundet mig godt med at være ansat, dertil er jeg nok for utålmodig. Der skal ske noget nyt hele tiden.

Starten på Lagersalg.com blev gjort, mens Cecilie gik på handelsskolen.

- Jeg ledte efter steder, hvor der var lagersalg i Danmark men havde svært ved at finde frem til dem.

Det gav hende ideen til at samle alle oplysninger om lagersalg på en hjemmeside. Det blev hurtigt så populært, at selv de største firmaer indenfor lagersalg herhjemme ville være med.

Der holdes mellem 600 og 700 lagersalg i Danmark om året.

- I starten var alt gratis på siden, men efterhånden som vi fik trafik, kunne vi også begynde at sælge bannerannoncer. I dag har vi lavet et medlemskartotek, hvor 2300 har betalt for at få besked om lagersalg og samtidig blive inviteret til VIP-salg dagen før lagersalgene starter.

- I dag beskæftiger vi fire plus freelancer og studenterhjælpere, fortsætter Cecilie Gøllnitz, der i starten kørte firmaet helt alene.

Svejsning i rustfrit stål

Husbonden Mads Danielsen havde startet sit firma nogle år tidligere - helt nøjagtigt i 2009.

Som udlært kleinsmed hos Wintec i Drantum og efterfølgende ansættelse hos BES i Brande blev de første erfaringer gjort, og kort tid efter blev starten gjort i kælderen under villaen i Gludsted, for senere at rykke ud i garagen. I 2011 var det laden hos bedsteforældrene i Langkær, der lagde lokaler til firmaet, som konstant voksede sig større.

Så stor at bygningerne på Møllebakken 1 i Gludsted blev købt i 2011.

Her er der senere blevet bygget til og i dag råder virksomheden over små 1000 kvadratmeter under tag.

Også Mads Danielsen startede som én mands firma helt fra bunden.

- Pengene til det første svejseanlæg lånte jeg af min mor. Jeg tror, det var omkring 6000 kroner, fortæller Mads Danielsen, der i dag køber anlæg på den anden side af en million.

- Vi arbejder i rustfrit stål og har specialiseret os i svejsning og bearbejdning af disse materialer, som blandt andet bruges i vindmølleindustrien og køleindustrien.

Kunderne er kommet via private netværk og kontakter.

- I de første seks år arbejdede jeg også alene, men ordretilgangen tog fart, og i januar 2015 ansatte vi den første mand. I dag er der 14 fastansatte plus de freelance medarbejdere, vi hyrer ind ved spidsbelastninger.

Forklaring på succesen

Cecilie og Mads er overbeviste om, at deres succes som selvstændige skyldes, at de befinder sig inden for en niche og lader være med at brede sig for meget.

- Vi vokser p.t. med 30 procent om året, fortæller Mads Danielsen, der ser rekrutteringen af medarbejdere som den største udfordring.

- Det tager cirka tre måneder at få en ny mand kørt i stilling, og vore svejsere skal være 3834 svejsecertificerede.

Selv befinder Mads Danielsen sig bedst på værkstedet ved maskinerne og i produktionen - gerne med opbygningen af en ny prototype.

Derfor har han ansat Lars Tang Thomsen, der har mange års erfaring fra sin tid som medejer af Brande Entreprenør Service, til at klare mange af de opgaver, der følger med, når så mange ansatte skal serviceres.

Lagersalg.com har siden sin start vækstet med mellem 50 og 80 procent om året, og Cecilie Gøllnitz forventer fortsat vækst.

- Vi er p.t. i gang med at undersøge det tyske marked for at se, om vi kan lave en pendant til den hjemmeside, vi har i Danmark, og vi arbejder på at lave endnu flere egne lagersalg i Ikast.

- Det, jeg måske savner mest, er nogen at sparre med, og det arbejder jeg på i øjeblikket.

Fremtiden

De to firmaer har meget til fælles.

Der er begge startet som enmandsfirmaer på privatadressen og har siden udviklet sig til vækstfirmaer med mange ansatte.

Men på et punkt adskiller de sig fra hinanden.

- Jeg har planer om at sælge indenfor en overskuelig tidshorisont, fortæller Cecilie, der så vil kaste sig ud i nye eventyr.

- Lige hvad det bliver, ved jeg ikke, men jeg har mange tanker og ideer.

Mads Danielsen har ikke planer om at sælge.

- Jeg befinder mig godt med det jeg laver og håber jeg stadigvæk går og svejser i stålrør og laver prototyper, når jeg bliver pensionist.

Firma og familie

Begge er enige om at det var en udfordring at få familielivet med deres to børn William og Isabella til at gå op, specielt da de var mindre og firmaerne var nystartede.

I dag børnene syv og ni år, og det gør det nemmere, at både far og mor arbejder meget.

- Jeg har lagt mine arbejdstider fast fra klokken 8 - 16, fortæller Cecelie, der dog må tage nogle aftener i brug, når børnene er lagt i seng.

Mads Danielsens arbejdsdage er noget længere, men til gengæld er han næsten altid i værkstedet, når børnene kommer hjem fra Gludsted skole.

- Det er blandt andet en af grundene til, at vi bliver i Gludsted, fortæller Mads Danielsen. Vi befinder os godt i byen, men ville nok ikke bo her, hvis ikke vi havde skolen.

På spørgsmålet hvorfor Lagersalg.com ligger i Ikast, lyder svaret fra Cecilie: Ikast er bare den perfekte by for lagersalg. Her er man om nogen steder vant til at gå til lagersalg.

Cecilie Gøllnitz startede Lagersalg.com fra privaten og lavede selv firmaets første hjemmeside.
Mads Danielsen befinder sig bedst i produktionen. Og gerne med udvikling af en ny prototype.
Cecilie Gøllnitz startede Lagersalg.com fra privaten og lavede selv firmaets første hjemmeside.