Genåbning i Strøgcentret: »Man bliver næsten helt optimistisk«

Kunderne gav genåbningen efter corona-nedlukningen i Strøgcentret en glædelig start

13. maj 2020, 09.00

Anna og hendes mor Ditte Lørup Post fra Bording tog tirsdag turen til blandt andet Skoringen i Strøgcentret for at købe en gave og kigge på sandaler til Anna. Foto: Jette Aaes

GENÅBNING - Nå, var den god nok?, spørger butiksassistent Louise Lindhardt forsigtigt gennem forhænget ind til prøverummet bagerst i modebutikken Claire.

- Ja, d,,, For pokker....!, lyder det prompte og begejstret fra kunden ud gennem forhænget.

En positiv ordudveksling som synes at være sigende for genåbningen af butikkerne i Strøgcentret i Ikast.

End ikke det faktum, at to af butikkerne, Busack og Tøjeksperten, er åbnet med ophørsudsalg klistret på vinduerne tager på dag to efter genåbningen humøret og en tæt-på-forsigtig optimisme fra en række af gadens detailister.

- Jamen, vi var så spændte på kundernes reaktion; turde de komme, ville de bruge penge eller ville de vente?, siger Jette Knudsen, medindhaver af Skoringen.

Rendyrket butiksglæde

Men spændingen blev allerede fra åbningen klokken ti mandag morgen afløst af rendyrket butiksglæde:

- Vi blev så glade. Vi havde travlt hele dagen, og salget gik forrygende. Folk var positive og samarbejdede om at få alle restriktioner overholdt. Når de så, at der var mennesker nok i butikken, gik de videre, ventede og kom tilbage, når er var plads, siger Jette Knudsen - og erkender, at kunderne måske kunne have fundet en del af dagens omsætning på nettet:

- Jeg fornemmer, at det for mange var et bevidst valg at vente, til vi åbnede igen og så købe lokalt. Jeg håber, den tendens er noget af den positive, vi kan komme til at tage med fra en svær og frustrerende periode, siger Jette Knudsen.

Armene i vejret

Samme fornemmelse står Hans Jørn Hansen bag disken med i Sport24.

Her stod medarbejderne med armene i vejret efter første åbningsdag, mens tirsdag var en mere jævn shoppingdag. I gågaden generelt og i butikkerne:

- Det var som om, kunderne havde trippet efter at komme i gang. Vi oplevede en helt ekstrem god og positiv genåbningsdag. Det er vi både glade og taknemmelige for. Den opbakning håber vi på fortsætter, siger Hans Jørn Hansen - der også oplevede kunder, der shoppede fra nettet i sportsbutikken.

- De ting, vi ikke har i butikken, har vi mulighed for at skaffe på vores webshop. Når folk shopper på webshoppen her hos oss os i butikken, får de den personlige betjening med i købet og gratis fragt, og som butik får vi en god andel af salget. Så vi håber, folk vil komme ind og webshoppe hos os i butikken. Og få en god oplevelse, rådgivning og et smil med, siger Hans Jørn Hansen.

Forsigtig optimist

Hos naboen, Claire, tør butikschef Conni Jørgensen næsten ikke sige sætningen - så den kommer meget stille:

- Man bliver næsten helt optimistisk, siger hun med et lige så forsigtigt smil:

- Der har været leben i gaden og god stemning. En helt fantastisk oplevelse at genåbne Jeg håber og tror på, at krisen har gjort noget ved kunderne. Jeg fornemmer klart, at de har savnet det sociale aspekt. At opleve tøjet og få råd og sparring. Det er en hyggeligere og god måde at shoppe på. Nu er det op til os at gribe bolden og sørge for at udnytte, at kunderne har savnet butiksliv, siger Conni Jørgensen.

Brug for flere arme

Længere nede ad gaden sker genåbningen af blomsterbutikken Rex i flere etaper:

- Butikken har under hele nedlukningen fungeret som vores værksted for blomsterboden i smøgen. Mens vi stadig servicerer kunderne der, sætter vi så hurtigt som overhovedet muligt butikken i stand igen, så vi kan åbne vores fordøre. Det bliver dejligt siger indehaver Solvejg Laursen, Rex Blomster.

At de ikke kom i gang med at gøre klar til åbningen i weekenden skyldes en rekordstor Mors Dag:

- Vi bragte tre gange så mange buketter ud, som vi nogensinde har gjort før. Tak for opbakningen. Vi har nærmest haft brug for at gro to arme mere for at følge med, konstaterede en glad - og træt - Solvejg Laursen.

Butiksassistent Louise Lindhardt i Claire rækker mere tøj ind i prøverummet til en købeglad kunde. Foto: Jette Aaes