Butiksejer fejrer 25-års jubilæum: Brillanten der fortsat skinner

Anja Lund fejrer 25-års jubilæum i ure- og smykkebutikken i Strøgcentret. Hun har siden januar 2013 ejet butikken

30. september 2021, 10.28

Anja Lund har i 25 år været af finde bag disken hos ure- og smykkebutikken Brillant i Strøgcentret. I dag er hun sin egen lykkes smed og har i næsten ti år været indehaver af butikken. Foto: Laila Kempel

IKAST Dåbsgaven til familiens nyeste skud på stammen, studentergaven, forlovelsesringen eller »bare-fordi-gaven«. Anja Lund har ikke tal på, hvor mange gaver hun finurligt har pakket ind hos smykkebutikken Brillant i Strøgcentret.

I 25 år har Ikasts borgere kunne gå ind og få hendes hjælp til at finde lige præcis det smykke eller det armbåndsur, der var det perfekte match.

Anja Lund var bare 18 år, da hun gik i lære i butikken.

- Jeg har glemt hvorfor. Det var måske fordi det var den chance, der lå foran mig. Og ja så er jeg bare blevet hængende, fordi det har været spændende og udfordrende, siger 43-årige Anja, der i snart ti år har været sin egen lykkes smed.

- Jeg har altid brændt for butikken og passet og plejet den, som om det var min egen, siger hun om baggrunden for, at hun til sidst havde lyst til at skrive indehaver på visitkortet tilbage i 2013

- Det er gået stærkt - også indenfor vores branche. I dag er meget blevet mere elektronisk, men jeg har været heldige at have kolleger og personale, der er fuldt med tiden. Det er jeg dybt taknemmelig for. I dag er der jo mange nye designere, der popper op og får succes. Det handler om at følge med og holde øje, men vi fornemmer også hurtigt, hvad det er, kunderne efterspørger, siger Anja Lund.

Smykker til herrer

En af de store forandringer er smykker til herrer.

- Tidligere var der måske et lille hjørne i et smykkekatalog, hvor der var en enkelt slipsenål og et par manchetknapper. I dag er der i alt fald en hel side. Der er virkelig sket noget, og i dag må mændene da heldigvis også smykke sig, siger Anja Lund, og nævner blandt andet både ringe og specielt armbånd til herrer, som noget, der virkelig efterspørges.

Kunderne hos Brillant er primært på jagt efter gaver og sjældent på indkøb til sig selv.

- Corona-nedlukningen har gjort noget ved folk. Vi har altid haft loyale kunder, men det er som om, at folk har fået øjnene op for, at de bliver nødt til at handle lokalt, hvis det skal overleve, vurderer den jubilerende indehaver, som også fornemmer, at der generelt også er fokus på at ville betale for kvalitet.

- Tidligere har vi solgt mange forgyldte smykker, men i dag vil folk gerne vil betale for at være sikker på, at smykkerne holder, siger Anja Lund.

Hun fejrer jubilæet i de kommende dage med masser af gode tilbud og festivitas i butikken.

- Leverandørerne har været gode til at bakke op, så der er noget at komme efter, understreger Anja Lund, der disker op med både slush ice og fadøl til kunderne, der også kan deltage i forskellige konkurrencer