Endnu et rekord-resultat i DK Company

Rekordomsætning på 2,96 milliarder og et resultat før skat på 235 millioner kroner

30. januar 2018, 12.53

Jens Poulsen i midten sammen med de to medejere, Søren Lauritsen (tv) og Jens Obel Jørgensen. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Ledelsen udtrykker stor tilfredshed med rekordomsætningen på 2,96 milliarder kroner, og noterer sig med glæde, at resultatet før skat følger godt med og lander på 235 millioner kroner, hvilket er mere end en fordobling sammenlignet med sidste år.

Koncerndirektør Jens Poulsen udtaler:

- Vi begynder nu at høste af de mange frø, der er blevet sået gennem de seneste års opkøb. Vi kan se effekterne af den integration, der er sket løbende gennem hele virksomhedens levetid, og som nu viser gode resultater ikke kun i form af toplinjevækst, men også en kraftig vækst på bundlinjen. Jeg glæder mig over, at de strategiske overvejelser, der har ligget bag de akkvisitioner, der er sket, nu realiseres i flotte resultater. Væksten materialiseres bredt på de fleste markeder og hos stort set alle 20 brands. Det er yderst tilfredsstillende, at vi præsterer 7 procent organisk vækst på toplinjen. Vi er ved at opnå en god balance mellem egen retail omsætning, traditionel wholesale og online, der er markant øget. Og vi står derfor godt rustet til kommende års investeringer og strategiske initiativer for at skabe yderligere vækst.

DK Company oplever på flere markeder to-cifret vækst. Det tyske marked er vokset med 35 procent, hvoraf en stor del er drevet af salg via online. Men også markeder som Sverige, Holland, Belgien og Canada ligger med flotte to-cifrede vækstrater.

Jens Poulsen retter en stor tak til sine medarbejdere.

- De har formået at drible videre med de muligheder, som har vist sig. Vi er et fantastisk team af medarbejdere og ledere med et velfungerende set-up. Der hersker en positiv stemning, der smitter af på både kunder og leverandører, og vi er overbeviste om, at de gode relationer med et tæt samarbejde er en af årsagerne til de fine resultater. Vi er både stolte og samtidig ydmyge over for den kæmpe indsats, der lægges for dagen.

Store forventning til 2018

Omkring forventningerne til regnskabsåret 2018 siger koncendirektøren, at man også i indeværende regnskabsår har grund til at forvente yderligere vækst.

- Vi er optimistiske for året og har realistiske forventninger til, at de gode takter opretholdes, idet vi allerede kan se ordrebeholdningen for første halvdel af indeværende regnskabsår.

DK Company er således i en tilfredsstillende udvikling, der skaber grobund for yderligere vækst og udbygning af de strategiske initiativer.