Tre sejre på stribe: Ikast knuste Englert i Aarhus

Magtdemonstration i 15-målssejr over keeperlegenden Sabine Englert og Aarhus United

Udgivet:13. september 2022, 20.37

Læsetid:2 minutter

Tirsdag aften sejrede Ingvild Bakkerud (i.m.) og Ikast Håndbold sikkert i Aarhus. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

1 år siden

HÅNDBOLD Efter det vaklende premierenederlag i Randers, nærmer Ikast Håndbold sig det forventede niveau.

Tirsdag aften hentede midtjyderne den tredje sejr i træk i Kvindeligaen. På udebane i Ceres Park og Arena i Aarhus vandt Ikast-kvinderne sikkert med 32-17 over Aarhus United - efter midtjysk pauseføring 13-7.

Duellen i det aarhusianske var også et gensyn med målvogterlegenden Sabine Englert, der i 13 sæsoner og indtil denne sommer - og med stor succes - spillede i netop Ikast-klubben.

Med 12 parader og en redningsprocent på 40 gjorde den 40-årige tysker, hvad hun kunne mod sine tidligere klubkammerater, men i modsatte ende leverede eks-kollegaen Jessica Ryde en endnu bedre præstation. Den svenske landsholdskeeper blev på sine 47 minutter noteret for 15 redninger og en redningsprocent på 56.

12 minutter inde i anden halvleg lod Sabine Englert sig udskifte med en anden tidligere Ikast-målvogter. Louise Bak Jensen. På det tidspunkt var kampen for længst afgjort. Her førte gæsterne 19-8 efter en deciceret magtdemonstration af Kasper Christensens tropper.

Ud over den stærke Ikast-defensiv kunne hjemmeholdet heller ikke håndtere den midtjyske offensiv, der efter en sløv indledning på kampen - og blot 2-2 efter 11 minutter - fik skudt sig varm. Og fik skudt hul på Englert.

Efter 6-5 til Ikast fik udeholdet foræret et par gratis scoringer i et tomt mål, da Aarhus United mislykkedes med deres seks-mod-syv-satsning. Samtidig viste stortalentet Julie Scaglione høj klasse.

Den 18-årige bomberback indledte med et hamre en kanonkugle op i det ene målhjørne, og ungdomslandsholdsspilleren, der blev kåret til kampens bedste Ikast-spiller, var især suveræn i første halvleg, hvor hun scorede fem mål på seks forsøg.

Efter pausen slap gæsterne ikke bremsen, og mens forsvarsmuren og Jessica Ryde fortsatte med at pille afslutningerne fra de febrilske Aarhus-aktører, fastholdt Ikast-holdet det høje tempo og koncentrationen i offensiven. Det gav adskillige kontrascoringer samt flere flotte og gennemspillede angreb.

I sidste ende blev den massive Ikast-føring øget til 15 scoringer - og det var billigt sluppet for det aarhusianske hjemmehold, som var chanceløse mod de formstærke gæster fra det midtjyske.

Topscorer for Ikast Håndbold blev Julie Scaglione med syv træffere.