Læserbrev om Hærvejsmotorvej: Indførselspolitikken presser sig ind i vores liv igen

5. juli 2021, 12.07

LÆSERBREV Politikerne står og smiler stolt til et pressemøde, hvor de lige har offentliggjort, at de endnu engang indfører den politiske reformpind og gennemborrer vores liv – helt uden vores samtykke. Denne gang er det en hærvejsmotorvej, der borrer sig ind i biodiversiteten, borgere og byer op igennem Midtjylland. Mand, hvor får jeg ondt. Politikerne har indført noget på os... igen.

Jeg er så træt af indførselspolitikken – alle de gange politikerne bare presser et-eller-andet ind i vores liv uden så meget som at spørge om lov eller få nogen form for konsensus. I alle andre sammenhænge kaldes det overgreb, når nogen indfører noget på dig med tvang, men når vores kære magthavere indfører deres ting i vores liv, så skal vi tage det med et smil.

Vi har fået en samtykkelov i Danmark, mon vi snart bliver klar til at snakke om samtykke-politik? Kunne vi lave et mere direkte demokrati, hvor vi slipper for, at nogen kan tvinge en indførselspolitik igennem og presse noget ind i vores liv, hvor mange føler sig udsat for overgreb? Skal vi acceptere en politisk tilstand, hvor få bestemmer og de få kan indfører alverdens plager på os andre?

Vi kalder vores politiske system for »repræsentativt demokrati«, hvor nogle skulle repræsentere vores holdninger ved at tage vores stemmer – men hvis man giver stemmen væk, så bliver man da efterladt stum!

Resultatet af denne styreform smager for mange, som mig, mere af, at man med egne skattepenge betaler for den motorvej, der pløjer ens barndomshjem i småstykker og efterlader ens forældre hjemløse. I det her »frie« system kan vi ufrivilligt finansiere vores egen tortur og undergang. Hvorfor skal vi give vores stemmer væk, for så at være stille, når det er vores tur til at blive gennemborret af systemet?

Jeg tror på det bedste i mennesker, men jeg tror ikke længere på indførselspolitikken – for alt jeg ser og oplever den gør ved os er overgreb. Tiden er inde til at give folket deres stemmer tilbage og endeligt få stoppet de indførselsglade politikere, der indfører deres interesser i vores liv uden samtykke. Nej tak til flere politiske overgreb. Vi kan snart ikke mere. Naturen kan ikke snart ikke mere. Dyrerne kan snart ikke mere. Klimaet kan snart ikke mere.

En hærvejsmotorvej er et overgreb, der efterlader et stort ar lige midt i et ellers så smukt menneske- og dyrevenligt område i mit elskede Midtjylland.