FCM trækker lod om billetter til Brøndby-kamp

FC Midtjylland må lukke 500 personer ind til næste uges kamp mod Brøndby. De findes via lodtrækning

21. juni 2020, 21.32

Der var ingen tilskuere på lægterne - kun klubfolk og få journalister - da FC Midtjylland tog imod AC Horsens for to uger siden. Men til næste hjemmekamp vil der opbakning fra 300 fans og sponsorer. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Nye, lempede regler for tilskuere til topidræt gør, at det nu er muligt at have op til 500 personer samlet til Superliga-kampe.

Det betyder, at der bliver plads til 300 tilskuere på lægterne, når FC Midtjylland på torsdag tager imod Brøndby i 3F Superligaen. Det meddeler FCM på sin hjemmeside.

Spillere, trænere, ledere, bolddrenge, tv-folk, sikkerhedspersonale og alle andre på stadion skal medregnes. Derfor bliver der 300 billetter tilbage.

Klubben vil fordele de billetter, så der bliver plads til både fans og sponsorer.

Fansenes andel af billetterne bliver derefter fordelt mellem sæsonkortholdere og fanklubben Black Wolves. Der bliver lodtrækning om billetterne mellem sæsonkortholderne.

- En Superligakamp med et maksimum på 500 tilskuere er meget lavt, når vi kigger på vores tilskuergennemsnit og mærker den store interesse fra både loyale fans og partnere. Det er derfor også noget nær en umulig opgave at skulle åbne for få, men vi har forsøgt at tilgodese alle parter efter bedste evne, siger Preben Rokkjær, support- og marketingdirektør i FCM, til klubbens hjemmeside.

- Vi råder over meget få billetter, og det er uundgåeligt at undgå skuffelse blandt enkelte fans. Vi har derfor besluttet, at billetterne afsættes ved lodtrækning, tilføjer Preben Rokkjær.

Lodtrækningen foregår ved, at FCM på mandag klokken 12.00 åbner en digital kø via sin billetside på fcm.dk/billet. Alle sæsonkortholdere, der er interesseret i billetter til kampen mod Brøndby, skal altså gå ind på billetsiden og stille sig i kø.

Klokken 13.00 udtrækkes 75 tilfældige blandt alle fra køen.

I spillerunden derpå - 20.-22. juni - vil tre kampe få mulighed for at lukke flere end 500 tilskuere ind på stadion som en forsøgsordning. I den spillerunde skal FC Midtjylland på hjemmebane møde AGF søndag 21. juli. Men det er endnu uvist, hvilke tre kampe der bliver udvalgt til forsøget.

De tre kampe vælges af et udvalg bestående af Statens Serum Institut, Sundhedsstyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed, Rigspolitiet, DBU og Divisionsforeningen. Læs mere om det lige her.