Vestre Skole vandt en 3D-printer

Skolen deltog i en konkurrence - nu skal den nyeste teknologi inddrages i undervisningen

Udgivet:27. januar 2016, 07.45

Læsetid:2 minutter

Lærer og IT-vejleder på Ikast Vestre Skole, Søren Windeballe, skrev ansøgningen, der førte til, at skolen vandt denne 3D-printer. ?privatfoto

Jakob Houg Jakobsen

7 år siden

ikast Vestre Skole blev blandt de seks heldige vindere af en 3D-printer i den konkurrence, som firmaet Protech udskrev i december.

Flere hundrede skoler fra Danmark, Sverige og Norge deltog med hver deres begrundelse for, at netop deres skole skulle vinde printeren, og nu står der så et eksemplar af det teknologiske vidunder på kontoret hos Søren Windeballe, som er lærer og IT-vejleder på Ikast Vestre Skole.

Det var ham, som skrev skolens begrundelse til konkurrencen, og han er begejstret for den nye 3D-printer, som nu bliver testet grundigt, inden den skal præsenteres for de øvrige lærere og skolens elever.

- Vi tester løs for at finde ud af, hvilke begrænsninger printeren har, så vi ikke stiller noget urealistisk i udsigt for eleverne, fortæller Søren Windeballe, der efter to ugers bekendtskab kun har godt at sige om den nye 3D-printer.

- Det er en helt fantastisk oplevelse at lave noget i et tegneprogram på computeren for derefter at printe det ud i en 3D-figur, siger IT-vejlederen.

Rygtet spredes

Næste skridt bliver at præsentere lærerne for de muligheder, 3D-printeren kan give i undervisningen på de forskellige klassetrin, inden den kan tages endeligt i brug.

Kort fortalt fungerer printeren ved, at en rulle med plastiktråd bliver varmet op i en dyse, så det bliver blødt og fleksibelt. Derefter trækkes det rundt i tredimensionelle bevægelser for at forme den figur, det skal blive til, for til sidst at hærde omgående.

På skolen har eleverne efterhånden fundet ud af, at der er kommet ny teknik til, lyder det.

- Ja, rygtet har spredt sig. Der kommer jo ofte elever ind forbi mig, hvis de har problemer med en computer, så det er svært at holde hemmeligt, siger Søren Windeballe.

Vestre Skole har stort fokus på innovation i undervisningen, og man håber at styrke elevernes lyst til læring gennem eksperimenter, når 3D-printeren tages i brug. Ikke mindst i de opfinderuger, som eleverne kommer igennem på skolen.

- Børn tænker anderledes og uden de samme begræsninger som voksne. Nu får de muligheden for at vise et rigtigt produkt i stedet for kun at præsentere det i Powerpoint, siger Søren Windeballe.