Årets IFS’er: Hæder til dedikeret håndboldklubmand

Kim »Laur« Laursen er netop hædret af hovedbestyrelsen i IFS som Årets IFS’er - den 40. i rækken

17. juni 2020, 06.00

I 39 år har Kim »Laur« Laursen gjort en forskel i IFS - som aktiv og frivillig. I aftes blev han hædret for dedikationen som Årets IFS’er - omgivet af en del af sin familie, fra venstre døtrene Pernille og Anne og hustruen Mette. IFS har livet igennem været familiens fælles glæde og passion. Foto: Tom Laursen

IKAST Der måtte en ny pokal i brug, da hovedbestyrelsen i Ikast Forenede Sportsklubber (IFS) i aftes under sin generalforsamling for 40. gang belønnede en lokal frivillig med titlen Årets IFS’er.

Derfor fik håndboldbestyrelsesmedlem Kim Laursen hele to pokaler med hjem, som det synlige bevis på, at den hæder i år tilfaldt ham.

Den gamle pokal er fuldt indgraveret med navne på klubkoryfæer som Eskild Thygesen, Karen Gundersen, Bo Jensen, brødrene Steen og Michael Sørensen. Mens Kim Laursens navn nu som det første får lov at pryde den nye vandrepokal.

Efter 39 års indsats som først aktiv i både håndbold- og fodbold-afdelingen og herefter siden træner og bestyrelsesmedlem i håndboldklubben.

Glædeligt overrasket

- Det var en stor overraskelse. Jeg troede, jeg skulle ned for at kigge på nogle tal i hovedbestyrelsens regnskab, som ikke helt stemte. Men det havde de så fået styr på, sagde de, da jeg ankom, og så skulle generalforsamlingen gå i gang. Jeg havde egentlig andre planer men besluttede at blive, og pludselig stod en del af min familie her. Først da begyndte jeg at undre mig over, hvad der egentligt skulle foregå, storsmilede Kim Laursen efter tildelingen af hæderen.

- Jeg er både meget glad for og stolt over anerkendelsen. Men den største glæde har været alle årene og alle oplevelserne i klubben.

Velfortjent hæder

I sin begrundelse sagde hovedbestyrelsesformand Palle Høj blandt andet:

- En meget velfortjent hyldest til en god klubmand. Du har selv været aktiv håndboldspiller i mange år og spillet fodbold rigtig mange timer i IFS. Men i aften er det din store frivillige indsats gennem rigtig mange år i håndboldklubben, vi gerne vil hylde dig for. Et rigtigt stort tillykke til en rigtig klubmand med et stort hjerte for IFS og meget fortjent Årets IFS´er, sagde Palle Høj.

Kim Laursen - eller Laur, som de fleste kender ham - kom til IFS som talentfuld U16-spiller i både håndbold og fodbold fra henholdsvis Hauge IF og Hammerum IF. Og lige siden har han været sand blå-gul:

- Med talent og ukuelig vilje lykkedes det dig at komme til tops i begge sportsgrene, konstaterede Palle Høj.

Træner for døtrene

I IFS mødte Kim Laursen også sin kone Mette, og sammen blev de efterhånden forældre til fire. Løbende trappede »Laur« sin egen karriere ned og begyndte en forholdsvis langstrakt tørn som træner for skiftevis sine tre håndboldspillende døtre, Pernille, Anne og Lærke. For seks år siden slap han trænergerningen, og herefter lykkedes det håndboldbestyrelsen at lokke ham ind som kasserer.

- Kim er super som kasserer, da han er rigtig god til at holde den øvrige håndboldbestyrelse op på både budgetter samt holde os i kort snor, når vi får for vilde idéer, betonede Palle Høj i sin tale.

- Sådan fungerer han også hjemme, kommenterede hans kone, Mette Laursen, ironisk kærligt beskrivelsen af sin mand.

Ingen tæller timer

At den del af familie, der kunne være med til udnævnelsen, dukkede op, var helt naturligt.

- Det er dig, der får hæderen, Kim, men IFS er et projekt for hele din familie. Både du, Mette og dine døtre har altid budt ind med masser af talent, trænertjanser og i det hele taget entusiasme og klubånd. Jeg tør ikke tænke på, hvor mange timer, I tilsammen har lagt i hallen her, konstaterede Palle Høj.

Heller ingen i familien har det overblik. For ingen tæller:

- Livet i hallen og i klubben har været en stor fornøjelse og et dejligt fællesskab for os, siger Kim Laursen, der efter seks år udelukkede med bestyrelsesarbejde godt kan savne at være en del af selve spillet.

- Jeg må indrømme, at det er sjovere at være træner end kasserer, har den økonomiuddannede klubmand for længst regnet ud.

Hans to ældste døtre, Pernille og Anne, spiller i dag på klubbens 2. divisionshold, mens den yngste, Lærke, spiller på klubbens U17-hold og går på ISI Idrætsefterskole.

Spiller for at vinde

- Vores søn Lasse har aldrig dyrket hverken håndbold eller fodbold. Men han kan sende en snap (elektronisk billede, red.) fra Aarhus og fortælle, at han lige har løbet en halvmarathon, fordi han keder sig, siger Kim Laursen.

Som særdeles aktiv har hele familien savnet både at træne, spille og hele den sociale side af at være del af håndboldklubben under corona-krisen.

- Vi fik pludselig en masse fritid i weekenderne. Heldigvis har det været godt vejr, så vi har kunnet komme uden for. En svoger forsøgte på et tidspunkt at introducere os til noget meget pædagogisk rundbold. Det gik ikke. Vi spiller for at vinde, siger Kim Laursen med skævt smil.

Alligevel ligger det lige til højrebenet at tilføje, at den dedikerede klubmand, nu Årets IFS’er, også spiller for at være med og byde ind.

På generalforsamlingen i hovedbestyrelsen i IFS i aftes begrundede formand Palle Høj valget af Kim Laursen som den 40. Årets IFS’er i rækken.