God turistsommer

Nyhedsbrev fra turistforeningen fortæller om masser af turister i kommunen

12. august 2018, 06.48

Der er ikke sat tal på, men Turistforeningen mener, at det denne sommer har været rigtig mange turister i Ikast-Brande Kommune i mange forskellige sammenhænge. Blandt andet har der været mange forbi Brande for at se på Street Art, og det er herfra billedet er hentet. Foto: Flemming Hansen

turisme Turistchef Jette Nielsen og hendes stab har mere end svært ved at få armene ned.

Det har været en fantastisk sommer og ikke kun rent temperaturmæssigt.

- Gæsterne er glade, aktørerne er glade, og vi er ovenud lykkelige, skriver hun i det seneste nyhedsbrev.

Jette Nielsen noterer sig et stigende antal udenlandske turister. Der har som sædvanlig været en overvægt af nordmænd, svenskere, hollændere, tyskere og englændere, men der er også canadiere og finner, der er kommet forbi Ikast-Brande Kommune.

- Og så kan man glæde sig over, at campingpladserne efter et par regnvåde og kolde sæsoner med moderat efterspørgsel har meldt alt udsolgt i år, lyder det fra turistchefen.

Hun peger på, at vejret har været med Danmark i år i en grad, som man slet ikke er forvænt med, og det har naturligvis smittet af på sommerens forskellige arrangementer.

Her tænker hun blandt andet på sommerens to store kulturelle tiltag, nemlig Street Art i Brande og den internationale art-workshop i Gludsted.

- Men det er ikke kun kunsten, der kalder i Ikast-Brande. Det gør naturen i den grad også, fastslår Jette Nielsen.

Øget nettrafik

Hun peger på, at der i år har været rigtig mange turister, der har udforsket de lokale vandre- og cykelruter.

Flere og flere gør i øvrigt brug af de mange shelters, der er etableret mange steder rundt omkring.

Sportslige aktiviteter har også sat sit præg på tilstrømningen af turister.

Mange små fodboldspillere i både Ikast og Brande har sørget for at trække forældre og anden familie til Ikast-Brande, og også de populære golfkurser hos ISI har trukket folk udefra til kommunen.

Med andre ord er kommunen blevet gjort synlig for mange, og interessen for, hvad der rører sig i Ikast-Brande kan da også læses direkte af en tiltagende trafik på Turistforeningens hjemmeside.

Sammenlignet med den tilsvarende periode sidste sommer, så kan man konstatere en stigning på 16 procent, hvad angår besøg på hjemmesiden.

I øjeblikket arbejder man på turistkontoret med nogle nye events.

Det drejer sig blandt andet om en nostalgitur, som man tænker skal gå forbi Søby Brunkulslejer, RemisenBrande samt kirken, købmandsgården og møllen i Uhre.

Tillige arbejdes der med en kunsttur. Her er det tanken at besøge skulpturparken i Ikast, gavlmalerierne i Brande samt Planetstien i Bording.