Ukrainere inviterer til mad-festival

Lokale flygtninge og fastboende vil gerne gengælde Ikasts gæstfrihed

Udgivet:09. september 2023, 08.00

Læsetid:1 minut

Et eksempel på ukrainsk mad. Foto: Privat foto

Laila Kempel
Journalist

IKAST Efter krigens udbrud har omkring 400 ukrainere fundet tilflugt i Ikast-Brande Kommune. Dertil kommer mange fastboende ukrainere.

En ukrainsk initiativgruppe vil derfor gerne invitere Ikast og omegn til ukrainsk streetfood-festival på Finlandsgade i Ikast. Det foregår lørdag 23. september om eftermiddagen

Ukrainerne ønsker gennem deres streetfood-festival at give noget tilbage til området, der har budt dem velkommen i en svær tid. Der vil derfor være liveoptræden, sange og musik. Samt naturligvis mulighed for at smage ukrainsk mad.

Allerede nu har cirka 30-40 ukrainere meldt sig frivilligt til at være kokke, så der bliver noget for enhver smag.

Der vil også blive solgt snacks og håndlavede genstande, som ukrainske børn har lavet.

Arrangørerne oplyser i en pressemeddelelse, at der bliver auktion over trofæer, som deres tapre ukrainske soldater har vundet i kampen for Ukraines uafhængighed og dens europæiske fremtid.

Ikast-Brande Kommunes borgmester, Ib Lauritsen (V), har også sagt ja til at komme og holde en tale ved arrangementet.

Alle indsamlede midler går ubeskåret til at støtte ældre i Ukraine - især til at hjælpe dem gennem den kommende opvarmningssæson 2023-2024. De kommende måneder forventes at blive særligt hårde på grund af konstante angreb på Ukraines energisystem.

Midtjyllands Frikirke stiller sin store plads samt diverse teknisk udstyr til rådighed for festivalen. Ud over det er kirken ikke involveret mere i projektet. Alt andet står de lokale ukrainere for.