Mindeord om Ejgild Olesen

13. september 2018, 04.01

Ejgild Olesen efterlader sig Birgit, 6 børn, 6 svigerbørn, 16 børnebørn og 12 oldebørn. Foto: Privat

Mindeord I 1959 købte Birgit og Ejgild ejendom sammen i Vester Moselund, 3 uger efter blev de gift. De drev landbruget sammen frem til 1996, hvor der var et naturligt generationsskifte.

Mens Ejgild og Birgit drev landbruget, var mottoet: "alle kan bidrage". Derfor hjalp alle med i arbejdet, og det gjaldt også de tilkomne svigerbørn og børnebørn. Arbejdsfællesskabet og det gode humør, skabte det nuværende sammenhold i familien og et uundværligt fundament, at leve videre på.

Da det selvstændige arbejdsliv sluttede, flyttede de ikke langt. De byggede et hus ved siden af ejendommen, hvilket gav Ejgild mulighed for fortsat, at kunne være en aktiv del af landbruget, og det gode naboskab.

I 1985 købte de sommerhus, hvor der blev brugt mange timer og, hvor Ejgild glædede sig over, at kunne samle familien. Derudover er campingvognen blevet luftet og diverse feriesteder blevet besøgt. Birgit og Ejgild har rejst til fjerne egne, men altid levet efter ordsproget " Ude godt men hjemme bedst". Derfor valgte de flere gange, at invitere familien med ud. De har budt hele familien på mange rejser og ture, hvor alle, store som små, mødte op. Ejgild og Birgit kunne samle det vigtigste.

I juni var 45 ud af 47 nærmeste familiemedlemmer samlet i Thy til endnu en familietur.

Ejgild var et rigtigt familiemenneske, og for ham kom hustruen, børnene, svigerbørn, børnebørnene og oldebørnene i første række.

Ejgild var en aktiv og fantastisk ægtefælle, far, svigerfar, bedstefar og oldefar, og han kæmpede til det sidste for, at give sine nærmeste et smil. Han var en arbejdsom mand, ikke kun i landbruget, men også i det lokale arbejde. Han har blandt andet været med til at bygge munklindehus, hvor mindesammenkomsten naturligvis blev afholdt. Det betød noget at være sammen, have et samlingssted og Ejgild var bestemt ikke kedeligt selskab. Det var f.eks. hans idé, at der skulle slås katten af tønden til hans 82 års fødselsdag.

Han vil blive savnet!