I Engesvang har de arvet et springvand: Nu høres klukkende vand på kirkegården

Engesvang Kirke har »arvet« et springvand, der skal skabe en ny form for ro på kirkegården

Udgivet:09. maj 2023, 12.00

Læsetid:2 minutter

Et springvand skal være med til at skabe fred og ro på kirkegården i Engesvang. Foto: Privatfoto

ENGESVANG I fremtiden vil man på Engesvang Kirkegård kunne høre en klukkende lyd. I et område hvor gravsteder er nedlagt, har menighedsrådet nu fået opstillet et springvand i form af en stor kampesten, fortæller Else Møller, der er formand for menighedsrådet.

- Vi vil gerne, at man på kirkegården kan finde fred og ro. Og der er jo ikke noget mere fredfyldt end at sætte sig på en bænk og høre lyden af klukkende vand og måske et enkelt fuglefløjt fra de stærekasser, vi har fået sat op på skovkirkegården, siger Else Møller.

Foreløbigt er den tre tons store sten sat op, og der er sat vand på, og vandet pibler op af toppen, hvorfra det driver ned ad stenens sider. Der er sået græs omkring, og snart kommer den bænk, kirken fik i gave i forbindelse med kirkens 125 årsjubilæum sidste år. Det er også planen, at der skal plantes søjletræer ved det lille anlæg.

Stenen er blevet større end kirkegårdsudvalget oprindeligt havde forestillet sig, fortæller Else Møller:

- Vi havde fået foræret en kampesten, som vi egentlig var ganske godt tilfredse med. Men da entreprenøren skulle til at bore hul igennem den, viste den sig at have nogle svagheder. Derfor lavede vi et opslag på Facebook, hvor vi eftersøgte en ny kampesten. I løbet af to timer fik vi en henvendelse fra Bruno Hedegaard på Pårup Hedevej. Han har selv haft en drøm om et springvand i haven. Han har også fået boret hul i stenen. Men projektet blev aldrig færdig, for han havde ingen maskiner, der kunne tumle den store sten. Derfor kunne vi for meget rimelig betaling få en fiks og færdig springvandssten, siger Else Møller.

Det var HMP Entreprenør i Hvam, der var engageret til at lave springvandet. De prøvede først til med en maskine, men måtte så hente en større, før de kunne få tumlet den store sten ind på kirkegården, hvor der nu er sluttet vand til, så vandet klukker og plasker.

- Det har været en sjov opgave. Det er noget andet end at lave en fire gange ti kvadratmeter indkørsel. Det skal se godt ud, det skal være godt håndværk, og der noget teknik, der skal virke. Jo, jeg er glad for den her opgave, siger Mads Jørgensen, som er medindehaver af HMP Entreprenør, der i øvrigt har mange kirkegårde som kunder.

Læs også
Forud for premieren: Instruktøren kommer forbi Ikast Bio Forud for premieren: Instruktøren kommer forbi Ikast Bio
Læs også
Forud for premieren: Instruktøren kommer forbi Ikast Bio
Læs også
Nyt koncept i Bakkehuset: Eventyrlige fortællinger fyldt med indsigt Nyt koncept i Bakkehuset: Eventyrlige fortællinger fyldt med indsigt
Læs også
Nyt koncept i Bakkehuset: Eventyrlige fortællinger fyldt med indsigt