Nybygger-par fra Tulstrup: Vi har fået en oplevelse for livet

Trine Johannessen og Mikkel Carlsen fra Tulstrup fik en oplevelse for livet som deltagere i TV 2’s aktuelle runde af »Nybyggerne«

14. oktober 2020, 11.45

Mikkel Carlsen og Trine Johannessen beskriver deltagelsen i »Nybyggerne« som en dejlig lejrtur. Forholdet til både kamerafolk og de øvrige deltagere udviklede sig til et venskab. Parrene er i øvrigt inddelt i farver i programmet, hvor Trine og Mikkel har farven grøn. Foto: Henrik Ole Jensen

TULSTRUP Når TV 2-programmet »Nybyggerne«, hvor glade amatører parvis kæmper om at istandsætte en bolig kreativt og bedst, i aften løber over skærmen handler det om haven. En disciplin, hvor et af parrene, »grønt hold; Trine og Mikkel«, har god erfaring. Hjemme i haven ved parrets hus i Tulstrup har 34-årige Trine Johnnessen og 34-årige Mikkel Carlsen allerede indrettet et af deres favoritrum: En afrikansk inspireret terrasse.

Netop herfra mens serien lige nu er i fuld gang, kigger de to tilbage på deres deltagelse i programmet:

- Hvor var det bare en vild tid. Hvor var det bare fedt, og hvor fik vi dog ikke meget søvn, siger Mikkel Carlsen.

Boligen i Tulstrup er Trine Johannessens barndomshjem. Et hjem, som måske kan blive erstattet af parrets eget nybyggede hus i Balle ved Silkeborg, når finalen i »Nybyggerne« finder sted senere på året.

Trine Johannessen er pædagog ligesom Mikkel Carlsen, og i Tulstrup har de sammen skabt en tilværelse med deres 4-årige datter Saga samt hunden Tage.

Terrassen i baghaven har Mikkel Carlsen bygget efter inspiration fra en afrikansk lodge. Det er her, store dele af fritiden bliver brugt i al slags vejr.

En terracottafarvet bagvæg giver terrassen et lunt udtryk, og på taget er anlagt rækker af pileflet, mens palmer samt en lille fodbold lavet af bananblade sender tankerne mod Afrika.

- Vi har en stor kærlighed til Uganda, hvor vi har været fire gange. Mikkel har haft familie dernede, og dem har vi boet hos. Efterfølgende forelskede vi os i landet og i den stil, som vi kalder Nordisk Uganda, hvor vi kombinerer den tilgang til naturen, og måden de bygger på, farverne og materialerne med den nordiske stil. Det har vi også forsøgt at lade komme til udtryk i det hus, vi selv har indrettet i programmet, siger Trine Johannessen.

En vild tid

Parret mødte hinanden på seminariet i Ikast. Mikkel Carlsen arbejder på Valdemarsskolen i Herning i et specialtilbud for børn med blandt andet autisme, mens Trine Johannessen arbejder i Silkeborg på et dagtilbud for udviklingshæmmede.

Begge bliver lettere forpustede, når de tænker tilbage på foråret, som bød på intensive dage i tiden fra 11. maj til 1. juli, hvor optagelserne fandt sted.

- Det var meget intensivt og nonstop. Efter hvert rum havde vi en dags pause, og vores fridage gik selvfølgelig med at være sammen med Saga. Så når vi kom tilbage til huset om aftenen, havde vi for eksempel været i Legoland eller i Aqua, mens flere af de andre havde kunnet slappe af, siger Mikkel Carlsen med et grin.

Døgnene forløb gerne med 21 timers arbejde og tre timers søvn.

- Det var fedt at få lov til at lave sådan noget sammen. Da vi stod i det, kørte kroppen jo bare med hundrede kilometer i timen, og adrenalinen pumpede. Efterfølgende mærkede vi da også en reaktion fra kroppen. Mikkel blev syg, og jeg fik migræne kombineret med noget feberlignende. Kroppen trængte bare til at sove, så vi sov 15 timer hvert døgn, efter vi kom hjem. Når Saga sov, sov vi også. Hun har heldigvis et godt sovehjerte, siger Trine Johannessen.

Savnet til Saga har naturligvis også været en af de udfordringer, som parret har måttet affinde sig med.

- Heldigvis kunne Mikkels forældre passe Saga, mens min far passede Tage. Som tiden skred frem med huset, kunne Saga heldigvis begynde at komme på besøg og være i nogle af de andre rum, tilføjer Trine Johannessen.

Uvurderlige venskaber

Selv om tiden var hård, og søvnen udeblev, mindes parret tiden med de andre nybyggere som noget af det bedste, de har gjort for sig selv. Uanset hvordan det ender.

Mens vi taler, lyder et »pling« fra Mikkel Carlsens telefon. Et »pling« fra en chattråd, som samtlige deltagere fra Nybyggerne er med i.

- Vi skriver sammen i en chat dagligt. Alle vi deltagere og holdet bag blev en stor familie. Det var som at være på en dejlig lejrtur, fortæller Mikkel Carlsen.

- Da vi skulle skilles og derfra, græd vi jo alle sammen. Når man har været så meget sammen, som vi var, så er det svært pludselig at skulle skilles, tilføjer Trine Johannessen.

Hun uddyber, at netop derfor har programmet været en stor gave.

- Vi har fået nogle uvurderlige venskaber, og det er bare skønt, at vi fortsat har kontakt. I næste weekend har vi fundet et stort sommerhus, som vi sammen skal af sted i, så her får vi en genforening, fortæller hun.

Regner ikke med noget

Vinderen af Nybyggerne 2020 bliver afgjort i en finale, som bliver sendt direkte fra Silkeborg 25. november. Her er det seernes stemmer, der afgør, hvem af de fire par, som skal kåres som endelige vindere - og dermed løbe af med huset, de selv har indrettet, til en værdi af 2,6 millioner kroner. For Trine Johannessen og Mikkel Carlsen vil det naturligvis vende op og ned på deres liv, men parret tør ikke håbe på en sejr.

- Man tænker lidt, »hvorfor skulle seerne vælge lige os?«, spørger Mikkel Carlsen.

Og hvorfor ikke? Parret vandt for 14 dage siden istandsættelsen af entré og baggang i et. Til stor glæde, overraskelse og 20.000 kroner ekstra i konkurrencen for parret.

- Mikkel har sagt, at man ikke kan vinde en entré. Det er bare et rum man går ind i - bum - og så videre. Vi er så mega glade og mega stolte over at vinde, storgrinede Trine Johannessen på tv, da parret blev udråbt som vindere af udsendelsens opgave.

I samtlige tidligere sæsoner har parret selv fulgt udfordringerne og vindere i »Nybyggerne«, hvilket også gør det en smule surrealistisk at se sig selv i tv, siger Mikkel Carlsen.

Nu ser parret frem til at se programmet de kommende onsdage, og så må det gå, som det nu går.

- Endnu engang så har vi fået den største præmie i form af en oplevelse for livet og nogle fantastiske venner, lyder det enstemmigt fra parret.

Familiens hjerterum: Den udendørs, overdækkede terrasse, som er indrettet efter inspiration fra parrets favoritland, Uganda. Bananplanter, flettede lanterner og træelefanter bliver eksempelvis kombineret med en loungesofa, mens den afrikanske pynt bliver suppleret af gamle, grønne Carlsberg-flasker og retro-ølkasser.
Parret vandt i øvrigt i for 14 dage siden, hvor entreen og bryggers skulle laves. Sejren gav samtidig 20.000 kroner til de fremtidige projekter. Foto: Henrik Ole Jensen