Ikast Musikliv: Nu skal vi snart til fest

Foreberedelserne til Ikast Musikliv er i fuld gang

Udgivet:15. juni 2022, 06.55

Læsetid:1 minut

De frivillige er allerede i fuld gang med at forberede sig på weekendens store musikarrangement: Ikast Musikliv på plænen ved Bakkehuset i midten af Ikast. I midten i grå trøje ses Bjarke Grønbæk Petersen. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

12 måneder siden

IKAST De frivillige bag Ikast Musikliv er allerede trukket i arbejdstøjet. Tirsdag eftermiddag var de i fuld gang med at rejse skelettet til en del af de telte, der kommer til at fylde pladsen bag ved Bakkehuset i midten af Ikast.

Det kræver rå muskelkraft, men også en indstilling til at ville bruge både ferie- og fridage på at arbejde helt frivilligt.

Blandt dem er 36-årige Bjarke Grønbæk Petersen, der for 15. gang er en del af holdet.

- Jeg har prøvet at passe mit arbejde sideløbende. Men man går simpelthen glip af for meget. Vi er jo efterhånden som en stor familie. Der er fællesskab og sammenhold. Det vil man ikke undvære. Derfor har jeg taget otte dages ferie og bruger det gerne på at få lov til at arbejde frivilligt, siger Bjarke Grønbæk Petersen.

Han har i år travlt med at gøre pladsen klar til den store musikfest og glæder sig efter et par år uden fest på grund af corona.

I år skal han også hjælpe kunstnerne med at få deres gear og udstyr på scenen og få det til at virke.

Men når det så kører, og de optræder, så har jeg jo fri til at gå ned på pladsen og nyde musikken og deres optræden. Det er en livsstil, det er en fest, siger Bjarke Grønbæk Petersen, der bruger op til 12 timer syv dage i træk for at få den store fest i bymidten til at fungere.