Debat: En lille bøn fra Hampen

Udgivet:07. november 2019, 11.56

Læsetid:1 minut

Ole Revsgaard Andersen.

Af Ole Revsgaard Andersen Lokalformand DF, Ikast-Brande og Regionsrådsmedlem

4 år siden

Debat Jeg flyttede selv til Hampen for små to år siden, og blev dengang overrasket over hvor meget trafik der egentligt kom på denne strækning særligt den tunge af slagsen. I sin tid gik jeg ud fra, at det var fordi, jeg boede i udkanten af byen, og dermed boede på den strækning som var hårdest ramt, og forhåbenligt den eneste strækning hvor porcelænet klirrede jævnligt.

Hen ad vejen har jeg så fundet ud af, at det er en oplevelse, som jeg deler med flere andre beboere langs hele Hovedgaden og dele af Kirkebakken.

Da jeg stod på Julemarkedet i Hampen søndag 27 oktober i år, var der ét enkelt punkt, som de lokale Hampenborgere gentog. Nemlig at trafikken igennem byen er problematisk. Det gik igen, og igen, og igen.

Derfor må man blive nødt til at konkludere, at der rent faktisk er et problem i Hampen. Det er i al fald sådan mange af beboerne i byen opfatter det.

Det er derfor nødvendigt, at man fra kommunens side endelig tager egentlig stilling til, hvordan man kan gøre strækningen mindre generende for beboerne. Vi har for nyligt haft hele Hovedgaden gravet op i forbindelse med kloakarbejde, og det undrer mig, at man i sin tid ikke også undersøgte, hvilke andre tiltag man kunne gøre i området, når nu vejen alligevel blev renoveret. Problemet har trods alt været der i længere tid.

Jeg opfordrer derfor byrådet og kommunen til at igangsætte en egentlig undersøgelse af trafikken igennem byen, og hvad man kan gøre for at få afhjulpet problemet en gang for alle.