Ny vej til Mascot

Nyt møde om sagen med borgerne i Pårup

Udgivet:11. april 2017, 06.52

Læsetid:2 minutter

I første omgang ser en ny tilkørsel til Mascot sådan ud. ?Skitse: Ikast-Brande Kommune

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

trafik I 2009 solgte kommunen 44 hektar jord til virksomheden Mascot, der ønskede at samle alle sine aktiviteter i Pårup.

Efter en længere dvale startede byggeriet så i 2016, og det forventes klar til indflytning efter sommerferien.

Mascot har imidlertid modtaget en række henvendelser fra såvel borgere i Pårup som ansatte i virksomheden omkring den fremtidige trafikale situation i Pårup.

Bekymringerne har resulteret i en række møder mellem Mascot, Ikast-Brande Kommune og Vejdirektoratet, så Pårup kan undgå den forventede massive trafikale belastning især morgen og aften.

En mulig løsning på problemet kan være anlæggelse af en ny adgangsvej til rute 13 og lukning af Viborgvejs udmunding i rute 13.

Der har været borgermøde i Pårup, og forslaget har været ude i høring.

Der er ikke udelt begejstring for den løsning, der er foreslået, og der foreslås nye møder mellem parterne.

Fra kommunens side lyder svarene på indvendingerne, at forslaget om et firebenet kryds ved Juuls Vej har været fremsat for Vejdirektoratet, der vægter fremkommeligheden på rute 13 meget højt. Et firebenet kryds vil indebære en lysregulering, hvilket ikke er en acceptabel løsning fra Vejdirektoratet.

Samtidig gør man også opmærksom på, at det er Mascot, der skal ligge jord til vejen, og at virksomheden af samme årsag naturligvis ikke ønsker at bruge mere jord til formålet end højst nødvendigt.

Det skønnes, at den nye forbindelsesvej til Mascot vil koste i omegnen af tre millioner kroner.

- Vi har udsat afgørelsen i sagen, idet vi gerne vil tale endnu engang med borgerne i Pårup for at finde frem til den helt rigtige løsning, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Henrik Engedahl (V).