HIH-træner om stop: Det kunne ikke være anderledes

- Det er jeg rigtigt træt af, siger Mathias Madsen om bruddet med Herning-Ikast Håndbold. Afløseren Kasper Christensen tager over med det samme

6. juli 2020, 14.11

Mathias Madsen føler ikke, at de sportslige ambitioner i HIH flugter med truppens kvalitet. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Så kom det trænerskifte, som har været undervejs i et stykke tid hos Herning-Ikast Håndbold. Cheftræner Mathias Madsen er fortid og stopper med det samme, og han afløses af Kasper Christensen, der for nylig stoppede som cheftræner for mændene i SønderjyskE.

Det er uenigheder om strategi og målsætning, der fører til bruddet mellem HIH og Mathias Madsen.

- Det er jeg rigtigt træt af, siger Mathias Madsen.

- Det har været en hård tid her på det seneste, og det er rigtigt hårdt for mig at skulle forlade pigerne. Men det kunne ikke være anderledes, understreger den nu tidligere HIH-træner.

Trænerstoppet er mere eller mindre en direkte konsekvens af corona-krisen, som har gjort, at Herning-Ikast Håndbold har skåret ned i spillertruppen. Den store profil Jeanett Kristiansen samt Emilie Steffensen, Julie Gantzel Pedersen og Annika Jakobsen stopper i klubben.

- Jeg har dyb respekt for, at når et regnskab går i minus, så må man kigge derhen, hvor de fleste lønkroner ligger. Men de sportslige ambitioner skal så også være derefter, påpeger Mathias Madsen.

Og det er netop kernen i uenighederne mellem parterne. Mathias Madsen føler, at de sportslige ambitioner for den kommende sæson ikke flugter med spillermaterialet.

Målsætningen er top fire

Klubbens salgs- og sportsdirektør Daniel Grønhøj fortæller, at den sportslige målsætning for den kommende sæson er uændret.

- Vores mål er at komme i top fire, og det synes jeg stadig, at truppen er til, slår Daniel Grønhøj fast.

HIH-direktøren understreger, at man har været glade for samarbejdet med Mathias Madsen og roser hans indsats - ikke mindst den flotte pokaltitel, som kom i hus i december sidste år.