Første spadestik: 14 nye boliggrunde sættes til salg i Nørre Snede

Ikast-Brande Kommune udbyder nu plads til at opføre 14 parcelhuse på Kildebakken i Nørre Snede. Borgmesteren tog første spadestik

Udgivet:16. august 2021, 09.52

Læsetid:2 minutter

De nye byggegrunde bliver femte etape af boligvejen Kildebakken. Fjerde etape blev udstykket for godt 10 år siden og var lidt lang tid om at blive solgt, men da det igangværende byggeboom for alvor tog fart, blev der udsolgt, og derfor opstod behovet for femte etape. Foto: Thomas Vang Nielsen

Thomas Vang Nielsen
Journalist

2 år siden

SPADESTIK 14 nye boliggrunde udbydes nu til salg på Kildebakken i Nørre Snede.

Officielt begynder grundsalget først 16. september, men for at markere udvidelsen af byen valgte man at tage det første spadestik i sidste uge.

Borgmester Ib Lauritsen (V) tog et par symbolske spadestik jord under overværelse af blandt andre lokalpressen, naboer i nybyggerområdet og medarbejdere fra grundsalgsafdelingen.

De 14 grunde er femte etape på Kildebakken.

- Det er fedt at stå et sted, hvor der på grundene lige ved siden af bygges en masse. Det viser, at der sker noget i byen, sagde Ib Lauritsen.

Tæt på både natur og by

Udstykningens mindste matrikel er på 950 kvadratmeter, mens de 13 andre hver især er over 1000 kvadratmeter store. Således er den største grund på hele 1374 kvadratmeter.

Prislejet for femte etape ligger mellem 380.000 kroner og 598.000 kroner for en grund.

Byrådskollegerne Birthe Sørensen (S) og Kirsten Hoffmann (S), som begge sidder i Teknik- og Miljøudvalget, og derfor har medvirket til skabelsen af udstykningen, var også mødt frem.

- Her får man det hele. Det er tæt på naturen og byen, sagde Birthe Sørensen over en kop kaffe efter borgmesterens kortvarige gravearbejde.

Meget plads for få penge

Byggemodningen med etablering af kloak, veje og andre nødvendigheder foretages af firmaet Poul Hansen Entreprenører A/S i Grindsted. Fra firmaet deltog entreprenør Erik Hansen.

- Jeg vil lige rose Ikast-Brande Kommune for, at de laver grunde på over 1000 kvadratmeter, som endda samtidig er ret billige at købe. Her får man meget for pengene. Når jeg kigger på, hvad vi laver af udstykninger i eksempelvis Horsens og Vejle, får man jo en grund her, som er et helt hus større end andre steder, sagde Erik Hansen.

Kort køretid til større byer

Blandt deltagerne ved arrangementet var også Ruth og John Johansen, der for halvandet år siden flyttede ind i et nybygget hus i fjerde etape af Kildebakken.

- Vi har boet i Nørre Snede i cirka 60 år, og vi valgte at bygge her, da det er et stille og roligt område, der er tæt på naturen og samtidig tæt på byen, fortalte John Johansen.

- Byen har en god skole, og den ligger nær på en masse arbejdspladser, for der er kun en halv time til større byer som Silkeborg, Horsens og Vejle, så det er også et godt sted for børnefamilier at bo, tilføjede Ruth Johansen.