Læserbrev: Et tragisk teaterstykke

2. juni 2021, 10.58

Bente Lysgaard Mikkelsen. Foto: Tom Laursen

LÆSERBREV I sidste uge overværede jeg et tragisk teaterstykke, hvis opførelse kostede mindst 13 millioner kroner.

Ideoplæg og manuskriptforfatter var minister for udlændinge, Tesfaye.

Formålet var helt tydeligt at give befolkningen skuespil i stedet for brød. Med andre ord prøver regeringen at fjerne fokus fra de såkaldte syriens-børn og deres mødre.

Stykket var skrevet over temaet: De afviste kriminelle udlændinge og udlændinge på tålt ophold.

Regeringen »forsøgte« på at flytte disse til et andet center end Kærshovedgård.

Emnet som regeringen indtil nu har behandlet særdeles kluntet og uprofessionelt.

Tilbage til teaterstykket der endte som en tragedie.

Skuespillet var skrevet over temaet: Find et ulogisk sted til at anbringe afviste kriminelle asylansøgere samt udlændinge på tålt ophold.

Hovedpersonen var Tesfaye, birollerne tildelt oppositionen, tilsat lidt lokal folklore.

Det var givet på forhånd, at en SF-borgmester med lokalbefolkningen i ryggen i den grad ville protestere. Samtidig kunne man forudsige, at de fleste folketingspolitikere ikke kunne stå på mål for at placere et nyt center netop på dette sted.

De medvirkende spillede deres roller perfekt og resultatet, som var givet på forhånd, levede op til forventningerne.

Altså var det mest indlysende at spille bolden tilbage til Folketinget og dermed bryde sit valgløfte, opgive forehavendet samt lægge armene over kors og spille fornærmet.

Det er regeringens opgave at finde et nyt sted til de udviste kriminelle udlændinge. De har selv udråbt det til et fokuspunkt i deres valgkampagne. At man så ikke vil bruge en oplagt øde ø som Lindholm med den begrundelse, at det er en dyr løsning, er uacceptabel. Vi har indtil nu hørt om hvor rigt et samfund, vi har i Danmark. Der er ingen ende på hvad økonomien kan holde til af diverse tiltag, som koster kassen.

Så prøv ikke med dette billige trick at bilde os ind, at det er det, der bremser løsningen på Lindholm.

Så fremover håber jeg ikke, vi får flere teaterforestillinger, der koster mange millioner, selvom finansministeren i øjeblikket punger ud af statskassen til højre og venstre i en lind strøm.

Jeg håber, at borgerne i området ved Kærshovedgård husker den behandling, de har fået af en socialdemokratisk regering den dag, vi skal til stemmeurnerne.