Massiv støtte til den lokale Volley-klub

Ikast KFUM Volleyball får støtte til massiv rekrut-tering via samarbejde med lokale skoler og til afvikling af ”erstatnings-camp” for aflyste internationale og nationale arrangementer.

22. september 2020, 17.54

VOLLEYBALL Med støtte fra DIF og DGI’s foreningspulje kan Ikast KFUM Volleyball nu sætte gang i rekrutteringsindsatser og fastholdelsesaktiviteter i en meget corona-venlig version!

Ikast KFUM Volleyball har fået 50.000 kr. i støtte fra DIF og DGI’s foreningspulje. Med bevillingen kan Ikast KFUM Volleyball se frem til at komme i gang med rekruttering af nye medlemmer, selvom mange af klubben traditionsrige rekrutteringsindsatser med blandt andet skolestævner, ikke kan gennemføres i samme store version som tidligere.

Formand Erik Kreuzfeldt ser især frem til, at Ikast KFUM Volleyball nu kan tilbyde hver folkeskole i byen at afvikle skolestævner lokalt på deres egne skoler. Ligeledes skal pengene bruges til at afvikle skolebesøg i idrætstimer på skolerne og til at gå i samarbejde med Ikast Nordre Skoles SFO om rekruttering af medlemmer via SFOens personale.

Nervøs opstart

- Vi har været ekstremt nervøse for denne opstart af indendørsvolley efter corona-nedlukningen, og selvom vi havde stor succes med etableringen af vores nye beachvolleyafdeling, har vi afsøgt alle muligheder for at opretholde vores rekrutteringsindsatser og fastholdelsesaktiviteter. Da vi var sammen med alle andre Midt- og Vestjyske Volleyballklubber til netværksmøde i slutningen af august, gik det op for os, at vi alle stod med disse bekymringer. Derfor skal nogle af pengene gå til at samle alle midt- og vestjyske volleyballspillere på 10-17 år til en ”erstatningscamp” i efterårsferien sammen med Midtjysk Volleyball Kreds’ ungdomsudvalg, siger Erik Kreuzfeldt.

Ikast Sportscenter plejer nemlig at danne ramme om en succesfuld landsdækkende volleycamp i forbindelse med afviklingen af nordiske mesterskaber, Nevza, for U17-hold. Dette mesterskab og den tilhørende camp er blevet aflyst på grund af corona.

Kidsvolley

I Ikast KFUM Volleyball glæder formanden og de mange frivillige volleyballtrænere sig over at kunne komme i gang med projektet – og forhåbentlig byde velkommen til en masse nye ansigter i foreningen.

- Vi elsker at introducere kidsvolley til skoleelever og lærere, og derfor kunne vi ikke bære tanken om at skulle aflyse vores skolestævner og vores skolebesøg. Det er så utrolig befriende, at vi nu har mulighed for at gøre det, vi brænder for, selvom vi måtte gentænke indsatsen i disse coronatider, siger formanden

Støtter med 44 millioner kroner årligt

Ikast KFUM Volleyball har modtaget bevillingen på 50.000 kr fra DIF og DGI’s foreningspulje’s specielle Sommerpulje. Der uddeles årligt ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI’s foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, for eksempel til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Puljen kan søges om, op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kr.

Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.