Røde Kors opfordrer til at tage ja-hatten på

Søndag 6. oktober inviterer Røde Kors borgere i Ikast, Isenvad, Bording og Engesvang til at sige ja til at gå ud og samle ind for folk uden hjem.

Udgivet:16. september 2019, 08.09

Læsetid:2 minutter

Ikast-Brande Der venter indsamlerne en oplevelse, som hele verden mærker, hvis de siger ja til at samle ind for Røde Kors søndag 6. oktober.

Det bliver nemlig en gåtur, der vil gøre verden til et bedre sted.

En del af pengene fra indsamlingen vil blandt andet gå til de mange familier i Yemen, der ikke har råd til mad og medicin. Efter mange år med borgerkrig er Yemen ramt af verdens største humanitære katastrofe, og 24 millioner har brug for hjælp.

Nogle af de indsamlede penge vil også nå familier i Mozambique, hvis hjem er blevet skyllet væk efter den voldsomme cyklon Idai, og oversvømmelserne, der fulgte.

Herhjemme vil nogle af de indsamlede midler gå til sygdomsramte hjemløse, så de ikke bliver udskrevet til gaden, og voldsudsatte kvinder, der har været på krisecenter.

Men det bliver også en gåtur med mulighed for en masse sjove og gode oplevelser for indsamlerne.

Et ja til at samle ind kan for eksempel bruges til at tage børnene med og give dem perspektiv på verden. Til at tage en sommerferieflirt med på date. Eller til at tage en god ven under armen og blive opdaterede på hinandens liv undervejs. Og måske venter der en spændende overraskelse, når en fremmed åbner døren.

Indsamlingsleder Gerda Jensen håber, at rigtig mange borgere vil sige ja og melde sig som indsamlere.

- Vi starter dagen med kaffe og rundstykker sponsoreret af Føtex og bageren i Bording og efter indsamlingen er der kage og kaffe, fortæller hun og supplerer med, at alle indsamlere kommer gratis ind til støttekoncert med "Et lille Band" til fordel for Landsindsamlingen.

Koncerten foregår i Hjertet 6. oktober sidst på eftermiddagen.