
Guld, bronze og 12-tal til landets bedste lærling: Skills-vinder fra Tulstrup stryger endnu engang til tops
Nanna Bang Møller-Jakobsen vandt i januar DM i Skills. Nu er hun uddannet møbelpolstrer med et 12-tal og har sikret sig drømmejobbet
Udgivet:01. august 2020, 11.00
Læsetid:4 minutter
Nanna Bang Møller-Jakobsen foran den stol, som hun ompolstrede til svendeprøven. Svendeprøven stod på over seks uger, og eleverne fik 112 klokketimer til at løse deres opgave. Foto: Tom Laursen
3 år siden
IKAST Hun sætter sig på hug og stryger hånden hen over bagstykket af sit svendestykke: En Mogens Hansen 195-lænestol i antracit dunes-læder og polstret med ægte sælskind.
28-årige Nanna Bang Møller-Jakobsen smiler stolt. Og med god grund.
Tilbage i januar vandt hun nemlig DM i Skills (konkurrence blandt erhvervsuddannelser, red.), og lige inden sommerferien kunne hun juble igen, da svendeprøven som møbelpolstrer blev bestået med et 12-tal tilført en bronzemedalje.
- Det er klart, at selvom 2020 har været udfordrende med corona og meget andet, så har det været godt for mig indtil videre, fortæller Nanna Bang Møller-Jakobsen og viser inden for i sit hjem. Et spritnyt rækkehus i Tulstrup. Her bor hun sammen med sine børn, Sia og Aya, samt kæresten Tore Hassing og hans søn, Tristan.
Et dumt valg
Det var egentlig ikke givet, at Nanna Bang Møller-Jakobsen skulle være møbelpolstrer. Efter folkeskolen blev hun anbefalet at tage på gymnasiet.
Når Nanna Bang Møller-Jakobsen efterrationaliserer, kan hun se, at det var et dumt valg. Et valg, der har ledt hende på afveje. Hun har blandt andet siden læst til bioanalytiker. Men man bliver klogere af sine fejl, som hun siger.
- Jeg skulle aldrig have brugt tre år på gymnasiet, og min studentereksamen har ikke været til gavn for mig. Det var egentlig først senere, da jeg kom på barsel, at jeg fik tid til at tænke mig om. Jeg tænkte meget over, hvad jeg skulle, og jeg søgte på forskellige erhvervsuddannelser, fordi jeg altid har været god med mine hænder og været kreativ. Hver gang endte jeg på uddannelsen som møbelpolstrer, og derfor tænkte jeg »jamen så er det da det, jeg skal«, siger Nanna Bang Møller-Jakobsen.
Vild med genbrug
Nanna Bang Møller-Jakobsen og Tore Hassings hjem fremstår stilrent med nye, lyse overflader, men samtidig bærer hjemmet også præg af genbrugsmaterialer.
- Jeg kan godt lide selve genbrugstanken. At lave sine egne hylder eksempelvis ud af et bræt og en læderrem, siger møbelpolstreren og viser et par hjemmelavede hylder, der hænger i stuen.
Det samme gør sig gældende i arbejdet som møbelpolstrer, hvor hun i dag er ansat hos N-sign i Ikast.
- I min branche ser vi mange, der kommer ind med et møbel, de eksempelvis har arvet. Det kan være en stol med stor affektionsværdi, som trænger til at blive ompolstret, og vi ser i højere grad, at genbrugstanken vinder frem, og det passer egentlig meget godt til mine værdier, forklarer Nanna Bang Møller-Jakobsen.
Hun tilføjer, at jobbet hos N-sign i Ikast er drømmejobbet.
- Jeg kan godt lide, at vi laver så meget forskelligt. Det kan også være bænke til kantiner. Det har vi beskæftiget os en del med, forklarer hun.
Midtjylland vandt
Nanna Bang Møller-Jakobsen og Tore Hassing er netop flyttet til Tulstrup fra Skive-kanten.
De mødte hinanden på Skive College. I dag arbejder han i Ry.
- Det har været årsagen til, at vi flyttede hertil, så vi begge kunne være tæt på vores arbejde, siger Nanna Bang Møller-Jakobsen.
Kvinde i en mandeverden
Nanna Bang Møller-Jakobsen kan se tilbage på et halvår i 2020, hvor selvtilliden er steget, og hvor livet er faldet på plads.
- At vinde DM i Skills og at bestå min svendeprøve med topkarakter har helt klart givet mig en tro på mig selv, og at jeg er god. Det var jo bare så vildt at stå der foran så mange dygtige og have vundet DM i Skills. Netop DM i Skills er en vigtig begivenhed, fordi det er en god reklame for erhvervsuddannelserne. Man behøver ikke at skulle læse på gymnasiet, understreger Nanna Bang Møller-Jakobsen.
Hun anerkender, at mange af fagene i branchen udpræget varetages af mænd. Men det har aldrig skræmt hende.
- Hos N-sign er vi mig og min chef, Annette Nielsen, så vi har i hvert fald ingen mænd, siger hun med et smil og tilføjer:
- Det er vigtigt at få budskabet frem, at der ikke findes job kun for drenge eller kun for piger. Jeg har givet mine erfaringer videre til min søster. Hun er ni år yngre end mig. Hun er ved at uddanne sig til beslagsmed, så vi går nok lidt vores egne veje, og det er vigtigt at turde, lyder det fra den nyuddannede møbelpolstrer, som nu ser frem til en rolig sommer sammen med familien i deres nye hjem i Tulstrup.


