Flere nye profiler til FCM

FC Midtjylland har haft travlt i den seneste tid og præsenteret nye spillere til truppen

Udgivet:15. juli 2023, 08.30

Læsetid:2 minutter

Cho Gue-sung skal fremover score mål for FC Midtjylland. Foto: FCM

Kenneth Kristiansen
Journalist
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

3 måneder siden

Der er fuld gang i transfervinduet hos FC Midtjylland. I løbet af den seneste uges tid har klubben hentet tre nye, potentielle profiler.

De allerstørste forventninger knytter der sig nok til Cho Gue-sung.

Den sydkoreanske angriber kommer til på en fem-årig kontrakt, og det er ikke hvem som helst, FC Midtjylland har fået fingrene i.

Han har spillet 24 kampe for Sydkoreas A-landshold, og han var med til VM-slutrunden i Qatar sidste år. Her blev det til spilletid i alle holdets fire kampe, og han var med fra start i de tre. Cho Gue-sung scorede endda to mål i gruppekampen mod Ghana. Han var også med, da Sydkorea røg ud til Brasilien i ottendedelsfinalen.

- Vi har fulgt Cho i over et år, og efter VM-slutrunden har vi kunnet fornemme, at han er blevet attraktiv på mange adresser rundt i Europa. Han er etableret på det sydkoreanske landshold og topscorer i Jeonbuk, hvorfor vi naturligt har oplevet stor konkurrence om at få ham til klubben. Det glæder os, at han ser Midtjylland som det rette for ham, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, i en pressemeddelelse fra klubben.

Nordmand og islænding

FCM har også hentet den norske midtbanespiller Iver Fossum, som var transferfri efter kontraktudløb hos AaB.

Han har fået en tre-årig kontrakt.

- Vi ønsker konkurrence på holdet, og Iver kommer med stor erfaring fra Bundesligaen, det norske landshold og senest AaB, hvor han har lavet mange mål og assists. Som type er han dynamisk og dygtig til at komme i feltet, hvilket er et godt match med vores måde at spille på, udtaler Svend Graversen.

I sidste uge var det Sverrir Ingi Ingason, der blev præsenteret. Den islandske forsvarsspiller har skrevet under på en fem-årig kontrakt. Han hentes i græske PAOK.

- Vi har ledt efter en lederskikkelse, og det er han i allerhøjeste grad. Ingason formår at dirigere sit forsvar, og han er en type, som gør de hold, han spiller på, bedre, udtaler sportschef Svend Graversen.

Sverrir Ingi Ingason har spillet 42 landskampe for Island og været med til både VM og EM. Han har tidligere spillet for russiske FK Rostov, Granada i Spanien, Lokeren i Belgien og Viking i Norge. Karrieren begyndte i Breidablik hjemme i Island.