Budget ikke klar til førstebehandling

Ikast-Brande er som de fleste andre danske kommuner udfordret på økonomien

Udgivet:12. september 2022, 07.00

Læsetid:1 minut

Borgmester Ib Lauritsen, (V). Foto: Henrik Ole Jensen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST I de sidste to dage har byrådets 23 medlemmer i Ikast-Brande været samlet til budgetforhandlinger.

Men de er endnu ikke blevet enige.

Det fortæller borgmester Ib Lauritsen, (V)

Han er endnu ikke bekymret, ej heller over, at byrådet på sit ordinære møde på mandg ellers har et punkt, hvor der står første behandling af det kommende års budget.

- Det har vi ikke tradition for at være klar til, siger han og erkender, at Ikast-Brande Kommune som de fleste andre er økonomisk udfordret.

- Vi har haft to dage med gode forhandlinger. Men vi er ikke lige i mål. Vi er i en situation, hvor vi ikke bare kan fremskrive budgetterne. Vi kommer til at finde besparelser. Det har alle over en bred kam, erkendt. Jeg synes vi er tættere på hinanden end jeg kunne have frygtet, siger Ikast-Brande borgmesteren.

Han fortæller således også, at de fem repræsenterede partier fortsat forhandler om at nå til enighed.

- Mit håb er, at vi kan få lavet et budget, hvor alle 23 medlemmer er med. Men vi er for nuværende ikke enige om, hvor vi skal finde besparelserne. Det forhandler vi om i øjeblikket. Mit bud er, at vi mødes en gang midt i næste uge og forsøger at få tingene på plads. Vores ultimative deadline for at nå i mål er jo i starten af oktober. Det plejer vi at nå, og det gør vi også i år, understreger Ib Lauritsen, (V)