The danish Connection

Lokale hjælper spansk servetrice i London til studiejob i Herning

Udgivet:07. marts 2015, 09.01

Læsetid:2 minutter

Paula Raminez flankeret af Helge Sander og direktør Bo Jensen, efter en god frokost Café Magnus, som sidstnævnte bød på i Strøgcenter. Foto: Laila Kempel

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

8 år siden

Det var op mod jul, da omkring 30 sponsorer, støtter og bestyrelsesmedlemmer hos FCM tog turen til London.

Her så man blandt andet Brendford i 2. division, ligesom man var på restaurant.

I selskabet befandt sig blandt andre rektor Kurt Møller Pedersen, direktør Bo Jensen og Helge Sander.

- Vi var blandt de fornuftige, der brød tidligt op fra selskabet, og på vejen ud takkede Kurt Møller en ung pige for god betjening og forhørte sig, hvad hun foretog sig i London, og hvad hendes fremtidsplaner var, erindrer Helge Sander.

Paula på besøg

Pigen - Paula Raminez - fortalte, at hun kom fra Barcalona og var i London for at opleve Europa, men at hun havde planer om at studere design på Teko, som hun selv betegnede designskolen i Herning.

- Vi fortalte, at vi netop kom fra Herning-egnen, men den troede hun vist ikke på i første omgang. I hvert fald grinte hun, indtil jeg gav hende mit visitkort og sagde, at hun bare kunne kontakte mig, hvis hun havde brug for hjælp, fortæller Helge Sander.

Han havde faktisk ikke regnet med at høre mere til Paula og blev overrasket, da hun meldte sin ankomst med sin mor midt i sidste måned.

Det førte til besøg på skolen, der nu hedder VIA Design, spisning i Ikast, hvor det også blev til en mindre rundvisning, privat overnatning samt en ansøgning om optagelse på designskolen.

- Jeg er sikker på, at hun bliver optaget, og så vidt jeg ved, kommer hun allerede hertil i august, selvom skolen først starter i begyndelsen af september. Hun vil indtil da lære sig dansk på sprogskolen i Herning, oplyser Helge Sander.

Der skal så lidt til

Historien med Paula minder ham i øvrigt om en episode fra hans eget liv, hvor han var 23 år og skulle besøge Indien.

- Her kom jeg til at sidde ved siden af en indisk forretningsmand. Han tilbød, at han den følgende morgen i New Delhi ville sende sin sekretær hen til mig og give mig en rundvisning i den indiske storby. Som lovet, så gjort. Det tog hele dagen og var en fantastisk uegennyttig gestus. Jeg har siden intet hørt eller set til inderen, siger Helge Sander.

Han understreger, at der faktisk skal så lidt til for at hjælpe et ungt menneske.

- Hvad der tager mig fem minutter at klare gennem mit netværk, ville tage dage for Paula, understreger den tidligere minister.