»Virtuelt Bedsteræs«: Løb sammen med dit barnebarn til fordel for indlagte børn

I weekenden 15. og 16. august kan bedsteforældre og børnebørn løbe eller gå distancer på enten en, tre eller fem kilometer til fordel for indlagte børn

Udgivet:13. august 2020, 06.00

Læsetid:2 minutter

Virtuelt Bedsteræs afholdes til fordel for Børneulykkes-fondens forebyggende arbejde og initiativet Legeheltene. Foto: PR-foto

IKAST-BRANDE I en tid, hvor mange børnebørn og bedsteforældre har været adskilte, inviterer Børneulykkesfonden til »Virtuelt Bedsteræs«. Det skriver fonden i en pressemeddelelse og forklarer, at det er et ræs, hvor bedsteforældre og børnebørn over hele landet kan løbe eller gå sammen - hver for sig.

Til »Virtuelt Bedsteræs« er der rig mulighed for at have det sjovt, få sved på panden og stadig holde god afstand. Det er nemlig helt op til deltagerne selv at bestemme, hvor og hvornår distancen bliver gennemført.

Måske en rask gåtur på stranden frister, eller måske er man mere til en løbetur i skoven. Der er mange muligheder.

Det vigtigste er, at børnebørn og bedsteforældre sammen får en hyggelig dag og skabt nogle gode minder.

Vigtigt at være fysisk aktiv

Undervejs på ruten er der forskellige aktiviteter og øvelser, der skal udføres, som både er fra gammel og nyere tid. Det kan være, at alle skal hoppe af sted som frøer, eller måske bedstefar har gået til gymnastik og bare elsker at give den gas med »fejesving«?

- At bevæge sig og være fysisk aktiv er vigtigt uanset alder. Og I en tid som denne, hvor mange bedsteforældre og børnebørn savner at tilbringe tid sammen, er det oplagt at mødes og være aktiv ude i den friske luft. Til »Virtuelt Bedsteræs« skal det ikke handle om at komme først igennem distancen. Vi håber derimod, at vi med dette initiativ kan skabe rammerne om en hyggelig dag fyldt med smil, grin og lidt sved på panden, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Gode formål

Alle deltagere får tilsendt en Bedsteræs-pakke ved tilmelding. Pakken indeholder en refleksvest, en Bedsteræs-guldmedalje, et diplom, et aktivitetskort med forslag til sjove aktiviteter og et afkrydsningskort, så man kan holde styr på, hvilke aktiviteter man har lavet, og hvilke man mangler.

Tilmelding foregår på www.bedsteræs.dk og koster 100 kroner plus fragt.

Ud over motionen er der så til gengæld også et andet godt formål; ved at deltage i bedsteræset støtter man samtidigt Børneulykkesfondens »Legehelte«, som arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn, der hvert år indlægges i Danmark.