Midtjyllands Lufthavn skruer op: Genåber med halvt program

10. august genoptager flyselskabet DAT flyvningerne mellem Midtjyllands Lufthavn og København, og der lægges ud med tre daglige afgange

4. august 2020, 08.51

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen håber, at antallet af afgange hurtigt ryger i vejret efter 10. august. Foto: Martin Ballund

LUFTFART Siden marts har aktiviteterne i Midtjyllands Lufthavn i Karup været væsentligt beskåret på grund af corona-situtionen. Men nu skrues der lidt op igen. Det er flyselskabet DAT, der genoptager flyvningerne mellem København og Karup.

- Ruten starter igen 10. august, men det bliver ikke med fuldt program. Da vi stoppede i marts, var det med syv daglige afgange, og nu lægges der ud med tre. Men jeg tror, at vi ret hurtigt kommer op i antal, fortæller lufthavnschef i Midtjyllands Lufthavn, Frans Bjørn-Thygesen.

Det kræver dog, at erhvervsfolkene, som der er flest af blandt kunderne, igen begynder at bruge ruten i Karup.

Røde tal

Lufthavnen har trods besparelser fortsat røde tal på bundlinjen. De ni ejerkommuner har lavet en to-årig aftale med lufthavnen for at sikre den fortsatte drift, men coronakrisen kræver, at kommunerne må frem med pengepungen endnu en gang.

- Vi lider et tab, men hvor stort det bliver, ved vi først hen ad efteråret, fortæller lufthavnschefen.

Tidligere har det været nævnt, at det handler om »nogle millioner kroner«.

- Vi er i dialog med ejerkommunerne, som skal hjælpe os med det underskud, vi har haft under coronakrisen. Og det, jeg hører fra bestyrelsen, er, at det er forventeligt med et underskud med den corona-situation, vi står i, siger han.

Hjælpepakker

Lufthavnen har benyttet sig af hjælpepakker, der skal dække de ansattes løn og lufthavnens faste omkostninger. Men hjælpepakkerne dækker ikke helt. Lufthavnen, der således endnu ikke har fyret medarbejdere på grund af corona, betaler selv 25 procent af lønnen. Og der er også folk, der har været på vagt.

For øjeblikket er der charterfly til Bornholm og militærfly, der skal betjenes.

Når ruten starter, vil der være ekstra rengøring og mundbind i lufthavnen. Flyene må gerne fyldes op, som det ser ud nu.