En stor tak fra Ældrerådet

19. oktober 2021, 08.23

Formand Ældrerådet Birgit Worm Kristensen. Foto: Privatfoto

ÆLDRERÅDET På vegne af Ældrerådet har formand Birgit Worm Kristensen fremsendt følgende udtalelse:

»Kære medarbejdere i Ikast-Brande Kommunes hjemmepleje og hjemmesygepleje. Ældrerådet kan ikke anerkende og takke Jer nok for Jeres indsats.

Med under et døgns varsel fra den 1. september om morgenen havde I lige pludselig fået 81 nye borgere, I skulle tage vare på og yde hjemmepleje til i Engesvang og Bording. Altså 15 medarbejderes job, I skulle passe ind og klare ud over egne allerede planlagte opgaver og fridage. Årsagen var Lokalpleje Danmarks konkurs, og de ansatte forlod kommunen. Denne store ekstraopgave har jo ikke kunnet lade sig gøre uden Jeres utrolige hjælpsomhed overfor ledelsen og ikke mindst overfor borgerne, som er afhængige af hjælp.

I har flyttet fridage med meget kort varsel, taget merarbejde, byttet indbyrdes for at få det hele til at hænge sammen. Borgernes ve og vel har ligget Jer meget på sinde. Vi ved, kollegaer til Jer ikke hænger på træerne, så den store ekstra indsats har berørt Jer alle i hjemmeplejen og hjemmesygeplejen og vil gøre det en tid endnu både arbejdsmæssigt og privat.

Administrationen valgte at ringe til alle berørte borgere den 31. august sent eftermiddag og aften, så de ville være forberedt på, at der kom nye ansigter og årsagen til det. Det var en fin prioritering.

Til I, der er afhængige af hjælp, vil vi gerne udtrykke tak for jeres venlighed og forståelse overfor medarbejderne, da I blev kontaktet telefonisk fra kommunens hjemmepleje om det pludselige skifte til kommunen igen, og jeres tilbud om eventuelt at undvære bad m.m. i den akutte fase.

En stor anerkendelse og tak.«

Borgermøder i nord og syd

I tilgift til ovenstående sender Ældrerådet desuden en tak til det samlede byråd for at holde besparelserne på ældreområdet i ave i det kommende budgetår.

Et styrket samarbejde mellem Ældrerådet og ÆldreSagen udmønter sig blandt andet i to fælles borgermøder i forbindelse med kommunalvalget, et i den sydlige del af kommunen samt et i den nordlige del af kommunen.

- Derudover er der et godt samarbejde med aktivitetsrådene ved alle aktivitetscentrene, så det nye Ældreråd vil gå en spændende fremtid i møde, lyder det fra Birgit Worm Kristensen forud for valget til Ældrerådet, der afsluttes 16. november, samme dag som der afholdes valg til by- og regionsråd.