Børnehaveklasser samlede ind til Afrika

Børnene i 0. a og 0. b på Hyldgårdsskolen samler ind til skoler i Sydsudan

Udgivet:16. april 2016, 13.00

Læsetid:3 minutter

Pakkerne med børnenes hjemmelavede legetøj blev købt af forældrene. Pengene skal gå til skoler i Sydsudan og bliver overleveret af en af børnenes far, som er udstationeret i Sydsudan. Foto: sOFIE hELENE gRUE

Sofie Helene Grue
| shg@herningfolkeblad.dk

7 år siden

Ikast Et besøg af en far, som er udstationeret soldat i Sydsudan satte gang i en temauge om Afrika i 0. a og 0. b på Hyldgårdsskolen i Ikast.

- Egentlig ville Kenneth bare gerne afdramatisere sit job for børnene og særligt sin egen datter. Derfor kom han og fortalte om Sydsudan, hvordan det er at leve dernede, være barn og gå i skole dernede, fortæller Karin Vinther, som er lærer for 0. klasserne på Hyldgårdsskolen.

Grebet af tanken

Men Kenneth Franks fortælling om det afrikanske land satte gang en tanke hos lærestaben omkring børnehaveklasserne.

- Efterfølgende blev vi grebet af tanken om, at vi måtte kunne gøre noget for at hjælpe dernede og samtidig lære børnene om verdens forskellige leveforhold og kulturer. Viden og velgørenhed har været formålet med denne uge, siger hun.

Hjemmelavet legetøj

Hele ugen igennem har alle 47 elever i skolens børnehaveklasser beskæftiget sig med afrikansk kultur og forskellene mellem Danmark og Afrika. De har blandt andet set klip fra programmet »Store Nørd«.

- Vi har set klip, hvor en dreng fra Danmark ligger alt sit legetøj op i en lang række, og bagefter ser man, hvordan børn i Afrika leger med legetøj, som de selv har lavet ud af de materialer, de nu har kunne finde. Vi har forsøgt at vise forskellene meget tydeligt, men har selvfølgelig også været opmærksomme på, at børnene ikke skal have dårlig samvittighed over, at de har det godt, forklarer Karin Vinther.

Børnene har sidenhen lavet deres eget afrikansk inspirerede legetøj ud af yoghurtbæger, paprør, piberensere og elastikker.

Fredag morgen blev der holdt et arrangement for alle forældre, så de kunne komme og se, hvad deres børn havde fået lavet i ugens løb.

Hvert barns kreationer blev samlet i en pakke, som forældrene kunne købe med hjem.

- Pakkerne og morgenmaden koster 75 kroner per familie. Pengene, som bliver samlet ind i dag, sender vi til Kenneth. Han har kontakt til et par skoler i Sydsudan, hvor pengene vil blive brugt til nye skoleredskaber: viskelæder, blyanter og den slags, fortæller Karin Vinther.

Pakkerne blev hurtigt udsolgt, og flere og flere penge blev samlet sammen til skolerne i Sydsudan. Samtidig nød børn og forældre morgenmaden og hinandens selskab.

- Alle forældre er repræsenteret i dag. Jeg har ikke set en elev, som ikke har mor eller far eller begge med. Det er bare dejligt, men vi får også at vide af forældrene, at børnene har snakket meget om Afrika og arrangementet i dag derhjemme, siger hun.

Børnene i 0.a og 0.b på Hyldgårdsskolen kunne fredag morgen vise deres forældre det legetøj, som de har lavet i forbindelse med klassernes Afrika Uge. Foto: Sofie Helene gRUE
Bollerne til morgen maden blev bagt af forældre, som frivilligt havde meldt sig til opgaven. Foto: Sofie Helene Grue
Alle 47 elever i skolens børnehaveklasser havde mor og/eller far med til arrangementet fredag morgen for at vise kreationerne frem. Foto: Sofie Helene Grue